Får vi den motorvej?

Fra Folketingets talerstol krævede venstres Thomas Danielsen svar fra Finansministeren. Det fik han, men han er stadig ikke tilfreds.

Venstres Thomas Danielsen er voldsomt utilfreds med, at det nye regeringsgrundlag ikke indeholder et ord om motorvejen mellem Herning og Holstebro. Derfor stillede han i dag, fra Folketingets talerstol, Finansminister Bjarne Corydon, dette spørgsmål:

- Vil regeringen stå ved, at det under valgkampen blev garanteret, at den nuværende regering gik ind for, at motorvejsbyggeriet mellem Herning og Holstebro Nord skulle finansieres via finansloven?

Vil kun garantere VVM

Finansminister Bjarne Corydons svar lød således:

-Vi har sammen med den øvrige transportforligskreds bakket op om og afsat midler til både forundersøgelsen og den efterfølgende VVM-undersøgelse på strækningen. Denne VVM-redegørelsen forventes færdiggjort i 2012 og som det er praksis på området, så tager vi der stilling til både den konkrete udformning af projektet og ikke mindst til sikring af projektets finansiering.

Men det er i følge Thomas Danielsen slet ikke nok.

- Inden valget lovede både Socialdemokraternes Anette Lind og Magnus Heunicke, at motorvejen ikke alene kom til Holstebro, men også til Holstebro Nord. Derfor er det et klokkeklart løftebrud, siger Thomas Danielsen til TV/MIDT-VEST.