Far og søn overfaldet af maskinpistol-mænd

Skive: Niels Ole Nielsen og hans søn blev onsdag aften tilbageholdt af to mænd med maskinpistoler, der ikke talte dansk. (arkivfoto)

Det blev en voldsom affære for Niels Ole Nielsen og hans 22-årige søn, da de onsdag aften blev bekymrede over, at der cirklede en helikopter rundt over deres boligkvarter i udkanten af Skive.

- Daniel og jeg gik ud og kiggede, da vi blev overfaldet af to mænd med automatvåben, som ikke talte dansk, skriver Niels Ole Nielsen på sin Facebookside, hvor han betegner oplevelsen som fuldstændig urrealistisk.

Da skibonitterne vil fortrække tilbage til deres hus, bliver de i stedet mødt af en schæferhund, hvorfor de smed sig på jorden.

- Der lå vi så, mens hunden snappede lidt i Daniels jakke, og mændene på gebrokkent engelsk skrivende bad os blive liggende, fortsætter Niels Ole Nielsen på sin Facebookside.

Han og sønnen fik efterfølgende lov til at rejse sig og gå tilbage til deres hus, mens de sortklædte mænd forsvandt.

Fejlslagen militærøvelse

Niels Ole Nielsen kontaktede efter episoden alarmcentralen, som mente, at der var tale om en militærøvelse. Og det havde de ret i.

Det er nemlig to østrigere, der deltager i militærøvelsen 'Night Hawk', de to skibonitter onsdag aften blev stoppet af. Øvelsen har udgangspunkt på Flyvestation Aalborg og Flådestation Korsør, men foregår over det meste af landet. Den løber fra 22. september til 3. oktober.

Forud for øvelsen rådede Hærens Operative Kommando på deres hjemmeside folk til at holde sig fra afspærrede områder, og forklarede i øvrigt, at de ville gøre alt for at begrænse generne af øvelsen.

- Som øvelsesledelse gør vi alt, hvad vi kan for at minimere generne for lokalbefolkningen omkring de forskellige angrebsmål og vi vil, når det er muligt, advisere lokalbefolkningen tæt på objekterne umiddelbart før det går løs. Men vi kan ikke garantere, at alle berørte bliver adviseret i hvert enkelt tilfælde.

Sådan forklarede Generalmajor Michael A. Lollesgaard, der er Chef for Danske Division og leder af Øvelse Night Hawk 2014, inden øvelsen.

Niels Ole Nielsen blev ikke adviseret om øvelsen i sit lokalområde, og han er stadig rystet over episoden.

 

Mød ham og hør, hvordan det egentlig gik til, i vores udsendelse kl. 19:30.