Fanget på Færøerne

Færøske spejdere kæmpede med elementerne, for at nå frem til Spejdernes Lejr. (Foto: Dennis Maigaard)

faeringe.jpg

37 færøske spejdere måtte vente 56 timer i lufthavnen, før de endelig kunne komme med et fly til Danmark og Spejdernes Lejr. Tæt tåge gjorde, at det var umuligt at lette og lande i det klippefyldte terræn.

- Man kunne dårligt se en hånd for sig, fortæller Trine Thomsen, der fulgtes med de færøske spejdere til Danmark.

- Da vi nærmede os tidspunktet, hvor åbningsshowet gik i gang, og vi stadig ikke var kommet af sted, besluttede viat streame showet på vores telefoner. Selvomdet ikke lykkedes os at få billedet igennem, sangvi med på lejrsangen og klappede helt vildt, da Færørene blev nævnt på scenen.

Spænding til det sidste

Det ustadige vejr på Færørene gjorde ventetiden til en lang rutsjetur. Det ene minut troede kaptajnen, at flyet kunne lette. Det andet minut var det for tåget til, at maskinen kunne gå i luften. Efter 56 timer - og udsigt til først at komme i luften tirsdag - var sigtbarheden endelig oppe påde 400 meter, der skulle til.

- Til sidst skulle vi boarde på kun en halv time.

Få et brændemærke!

- Pludselig var flyet der bare. Det var så tåget, at vi slet ikke så det lande. Det var svært at tro på efter 56 timer med "ulven kommer". Det var bare så fedt at se den flyver, fortæller en noget træt, men glad Trine Thomsen.

Spejdernes Lejr i sigte

Natten mellem søndag og mandag landede delegationen i Billund Lufthavn. Turen mod Danmark bød på masser af turbulens og vindstød på op mod 25 sekundmeter, men spejderne lod sig ikke slå ud. I lufthavnen ventede en af lejrens busser.

- Lejrens internationale udvalg havde sørget for, vi blev samlet op og kørt direkte til lejren. Det skal de virkelig have tak for, smiler Trine Thomsen.

Trætte og klar til lejr

Klokken tre natten til mandag ankom de udmattede spejdere til lejrområdet og kunne endelig finde sig til rette i deres spejderhjem i Holstebro.

- Jeg skal nok lige sove et par timer, før jeg for alvor er klar til at arbejde som jobber for lejren - men så er jeg altså også helt klar, siger Trine med et småtræt smil på læben.

Spejdernes Lejr har deres egen avis, der dagligt udkommer i 36.000 eksemplarer. Vi vil hele ugen bringe udvalgte artikler fra avisen. Denne artikel er skrevet af Siv Wigh Steffensen.