Fangeflugt i margarine: Stak af for anden gang

For anden gang i år er det lykkedes en polsk mand at flygte fra arresthus. Smurte sig ind i margarine for at komme ud.

En 32-årig polsk mand flygtede tidligt tirsdag morgen fra arresten i Herning.

Arrestforvarer Ole Rytter oplyser, at den 32-årige blandt andet har brugt en kniv til at lave et hul i muren. Og da han skulle kravle over muren, lagde han et tæppe over pigtråden for ikke at skære sig.

Smurt ind i margarine

Han har tilsyneladende også smurt sig ind i margarine eller et andet fedtstof for at kunne kravle ud gennem hullet i muren. Politiet kan i hvert fald på overvågningsbilleder se, at hans overkrop var helt blank.

Den 32-årige var ellers anbragt i en specielt sikret celle. Murværket var forstærket op til vinduet - men polakken brød gennem muren over den sikrede højde. Personalet i arresten kontrollerede cellen mandag aften ved 21-tiden. Da var der ingen tegn på flugt.

Stak også af fra Ringkøbing

Den 32-årige polak har tidligere bevist, at han er svær at holde på. I januar stak han af fra arresten i Ringkøbing ved at fjerne gitteret og herefter fire sig ned med sammenbudne lagner. Han blev senere anholdt i Polen og sendt tilbage i Danmark - men nu er han så på flugt igen, og politiet har allerede efterlyst ham både i Danmark og internationalt.

Manden var idømt 15 måneders fængsel for at stjæle entreprenørmaskiner og forfalske papirerne, så maskinerne kunne sælges videre i Østeuropa.  

Signalement

Den 32-årige er 190 centimenter høj, almindeligt bygget og med kort, sort hår. Under flugten havde han lyse cowboybukser på, og så har han to markante tatoveringer på skuldrene: To krokodiller, hvis haler mødes på ryggen. Han beskrives ikke umiddelbart som farlig.

060710_1Arrestflugt001_0.jpg