Fangede Danmarks største laks – Nu har trolling fanget ham

Lystfiskeren, der i oktober fangede Danmarks største laks, fik tirsdag lov at prøve trolling, og den anderledes form for fiskeri har ham måske på krogen.

Kæmpelaks
Foto: Privatfoto

Tilbage i oktober 2016 fangede Simon Kastrup Shimizu Danmarks største laks i Storåen i Holstebro. Den fangst skaffede ham en invitation til Bornholm, hvor han fik lov at se, hvad trolling er for en fisk.

Trolling er en form for lystfiskeri, hvor man må have moderne udstyr med, som blandt andet kan vise, hvor der er sild i vandet, og man må have mange fiskestænger i vandet fra samme båd.

Det er noget af en omvæltning for Simon Kastrup Shimizu, der i oktober stod med en enkelt fiskestand på bredden til en å inde på land. I går var han ude og prøve trolling, hvor man har meget mere udstyr at gøre godt med.

- Jeg har altid set det som snyd, at man har kunnet se, hvor laksenes mad er henne, siger Simon Kastrup Shimizu.

Amatørfiskeren synes da også, at det ser ekstremt svært ud at holde øje med alle de fiskestænger. På den båd han var ude på i går var der seks-syv fiskestænger.

- Jeg bruger en enkelt. Det er rigeligt. Det ville være virkeligt svært at holde styr på to ad gangen, siger den unge fisker.

3:15
Danmarks største laks blev i dag fan get i Storåen i Holstebro. Dermed faldt en 62 år gammel rekord

Tidligere har Simon Kastrup Shimizu været meget skeptisk overfor trolling, men besøget på trolling-båden ud for Bornholm har ændret en del.

- Jeg troede, at trolling mere var fiskeri end lystfiskeri, når man havde så mange stænger i. Jeg havde virkelig forestillet mig, at der ville være hug på. Men jeg har nu fået aflivet den forestilling. Der kan sagtens gå dage, før der er bid, siger Simon Kastrup Shimizu. 

Fra i dag kl. 12 viser vi starten på Trolling Bornholm Masters 2017 på TV MIDTVEST Mokka. Derudover viser vi et sammendrag hver aften kl. 23.05 fra stævnet, som er den største af sin art i Nordeuropa.

Søndag aften kl. 19.55 viser vi på TV MIDTVEST Mokka et sammendrag af de bedste øjeblikke fra Trolling Bornholm Masters 2017. 

0:44
Se med fra tirsdag - lørdag kl. 23.05. Og på søndag kl. 19.55