Fast Arbejde

Ejerne bag Cykel-Mads: Fandt hinanden på Snapchat

En kæk bemærkning på de sociale medier blev taget alvorligt, og i dag driver Anders Hilligsøe og Martin Skovgaard en cykelforretning sammen.

Anders Hilligsøe og Martin Skovgaard er mændene bag Cykel-Mads i Lemvig.
Anders Hilligsøe og Martin Skovgaard er mændene bag Cykel-Mads i Lemvig.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

For tre år siden fik Anders Hilligsøe, der er cykelhandler i Lemvig, ny racercykel. Den fornøjelse ville han gerne dele med sine venner. Derfor greb han telefonen, tog et billede og sendte det ud på det sociale medie Snapchat. 

I den anden ende modtog blandt andre Martin Skovgaard billedet. 

- Og så skrev jeg tilbage 'man skulle fandeme være cykelhandler', fortæller Martin Skovgaard. 

Til den besked svarede Anders Hilligsøe: 'Pas på, hvad du siger - jeg kan finde på at tage dig på ordet'.

Som sagt, så gjort. Korrespondancen på Snapchat blev få uger senere gjort til virkelighed, og det blev starten på det, der i dag er et succesfuldt og velsmurt samarbejde mellem de to ejere af cykelforretningen Cykel-Mads i Lemvig. 

Om årsagen til det, siger Anders Hilligsøe helt kort. 

- Vi har den samme passion og interesse. Altså, vi elsker cykler. 

10 ansatte og 2000 cykler

Udover de to unge ejere fra Lemvig er der 10 ansatte i virksomheden, der har eksisteret siden 2000, hvor den første ejer hed Mads. Blandt andet en butikselev og tre cykelsmede, og dem er der brug for. Cykel-Mads reparerer nemlig omkring 6500 cykler om året. Derudover sælger de 8000 cykelslanger og 2000 cykler. 

- Cyklen er gået fra at være et transportmiddel til at være en passion og en lidenskab. Da jeg startede heroppe for 15 år siden, der købte folk en cykel til at cykle på arbejde og hjem igen. I dag er vi jo ekstremt mange, der bruger rigtig, rigtig meget tid på cyklen, siger Anders Hilligsøe. 

Udover at servicere kunderne i butikken kører folkene fra Cykel-Mads også ud til private for at hente cykler ind til reparation. Og en gang om ugen går turen til Harboøre Tange, hvor cykelforretningen har et værksted på virksomheden FMC - det, der tidligere hed Cheminova. 

- Cheminova er en rigtig god kunde. Da der var flest, var der 500-600 cykler derude, vi skulle holde kørende. De bruger nogle reservedele, for de cykler lever i et rigtig hårdt miljø lige ved kanten til havet. Tingene bliver brugt, og det gør bare, at der altid er et fast forbrug, fortæller Anders Hilligsøe. 

TV MIDTVEST har været med på job hos Cykel-Mads i serien Fast Arbejde. Du kan se programmet herunder.

8:56
To mænd fra Lemvig ejer en stor cykelforretning sammen. Kontakten blev skabt over Snapchat
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST