Fandt 20-30 kilo sprængstof på havnen

Sprængstof, der blev fundet på havnen i Thyborøn, bortsprængt i Limfjorden.

Minører fra Søværnet har tirsdag formiddag destrueret mellem 20 og 30 kilo sprængstof, der mandag formiddag blev fundet på havnen i Thyborøn.

Politiet oplyser, at det formentlig drejer sig om plastisk sprængstof, der ikke er farligt i sig selv - med mindre man har en detonator.

Minørerne bortsprængte sprængstoffet i Limfjorden ud for Lemvig ved 10-tiden.

- Der ligger cirka 12.000 miner fra 2. verdenskrig i det danske farvand, som jævnligt bliver fisket op. Cirka 40 gange om året er vi på opgave rundt omkring, fortæller Jesper Mortensen, der er minør-holdleder ved Søværnets Minørtjeneste.

Sprængstoffet blev fundet på Havnegade i Thyborøn mandag klokken 8.57. Politiet har en teori om, at en fiskekutter kan have fået stoffet i garnet og stillet det på kajen - måske for at undgå at få lasten konfiskeret.

Formanden for Thyborøn Havns Fiskeriforening, Kurt Madsen, ved ikke, hvilken kutter der har bragt stoffet med ind til kajen. Men han afviser, at fiskerne har handlet i ond tro.

- De har ikke været klar over, at der var tale om sprængstof. For så havde de selvfølgelig underrettet rette vedkommende, siger Kurt Madsen.

Hør hvad formanden for fiskeriforeningen Kurt Madsen ellers har af kommentar til sagen:

0:52

1:29
Søværnets minører skulle idag destruere 30 kilo formodet srængstof, der mandag morgen blev fundet på havnen i Thyborøn.