Fan-koordinator: Man manglede spillere, der ville ta' ansvar

Fan-koordinatoren fra Viborg FF mener ikke, der er grundlag for at tage en snak med fanklubben, efter tumulten efter kampen, i aftes.

Viborg FF's fankoordinator var ikke selv tilstede under virakken udenfor spillernes omklædningsrum, i aftes efter kampen.
Viborg FF's fankoordinator var ikke selv tilstede under virakken udenfor spillernes omklædningsrum, i aftes efter kampen.
Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST

Andreas Søndergaard er fan-koordinator for Viborg FF. Han var ikke selv tilstede i går, da en stor gruppe fans ville ind til spillerne efter kampen, forklarer han i dag til TVMIDTVEST. 

- Jeg ved ikke rigtig, hvad der skete. Jeg har kun hørt, hvad der skete. Men jeg kan forstå, at en del fans var gået over til tribunen, hvor spillerne har ind- og udgang. Fordi man savnede, at spillere og trænere stillede sig op og tog ansvar. Derfor gik de derover, forklarer Andreas Søndergaard.

Der var ganske vist nogle spillere, der kom ud og talte med fans efter kampen, erkender Andreas Søndergaard.

- Men det, folk manglede, var måske anføreren eller træneren, siger han.

Forstår ikke det store politiopbud

Han forstår ikke, at der i dag er fokus på den opførsel, en stor gruppe fans lagde for dagen, efter kampen. Og han forstår heller ikke, hvorfor politiet sendte så meget mandskab til stadion.

- Jeg kunne ikke forestille mig, at nogen ville have været voldelige, mener fan-koordinatoren.

Til spørgsmålet om, hvorfor nogle af fansene havde valgt at maskere sig, svarer han:

- Måske fordi man ikke ville i tv. Men jeg har ikke hørt om nogen, der har gjort noget kriminelt.

Ingen konsekvenser for fansene

Ifølge Andreas Søndergaard er det helt fair, at fansene var frustrerede efter nedrykningen fra Superligaen. 

- Jeg synes, det er i orden, at de fans der lægger rigtig meget energi i klubben vil have en snak med spillerne efter kampen. Men selvfølgelig må man ikke gå ind, hvor man ikke må gå ind, medgiver han.

Andreas Søndergaard forklarer, at to-tre timer efter kampen var der flere spillere, der kom ud og tog en snak med nogle af de fans, der stadig var tilbage. Det forløb fredeligt.

- Jeg skrev sent i aftes med en af de spillere, der kom ud og talte med fansene efter to-tre timer, og han beklagede, at de havde måttet vente så længe, men at det var på grund af politiet og kontrollen.

- Med baggrund i det mener jeg, at politiets tilstedeværelse var med til at eskalere situationen, som ikke bar præg af vold eller trusler, forklarer Andreas Søndergaard.

- Alt, hvad jeg ellers ved, har jeg læst på facebook. Jeg har ikke selv talt med nogen, forklarer fan-koordinatoren, som ikke har tænkt sig at tage emnet op med fanskaren ved lejlighed.

- Jeg ved ikke, hvad vi skulle snakke om, siger han.

Andreas Søndergaard har ikke ønsket at få sit billede på til denne artikel.