Familiefond pumper millioner i elitesang

Ti sangkraftcentre får i alt seks millioner kroner til at udvikle arbejdet med elitesang. Det er den største enkeltdonation nogensinde (Arkivfoto).

20140612-023-HD__19SangensHus.Exported.01.jpg

En enestående enkeltdonation fra en familiefond sprøjter nu nyt blod i ti sangkraftcentre over hele landet. Her i blandt Thy Sangskole og Den jyske Sangskole.

Familiefond donerer seks millioner

Det er Det Obelske Familiefond, der har valgt at donere seks millioner kroner til de sangkraftcentre, der for nylig blev oprettet for at styrke lokale sangtalenter. Mads Bille, som er kunstnerisk leder af samarbejdsorganisationen Sangens Hus, er meget begejstret for de muligheder, donationen giver.

- Det betyder, at vi nu får mulighed for at give professionel sangundervisning til de talenter, der ellers ikke ville kunne få det, forklarer han.

Stort løft af kirkekor

Blandt andet vil Thy Sangskole få et stort løft af både pigekorene og Thisted Kirkes drengekor.

- Jeg regner med, at det her bliver starten på en ny stærk fødekæde af unge sangtalenter til de uddannelsesinstitutioner, som beskæftiger sig med sang, håber Mads Bille.

De ti sangkraftcentre er:

Sangkraft Nord Thy Sangskole Sangkraft Aarhus Den Jyske Sangskole Haderslev Sangakademi Esbjerg Sangakademi Det Sønderjyske Sangcenter Assens SangkraftcenterSangskolen i FåborgRoskilde Synger

Læs mere på sangenshus.dk