Familiebesøg hos Siemens: 5000 kom forbi

For første gang i otte år åbnede Siemens Gamesa fabrikken i Brande op, så de ansattes familier kunne komme på besøg

1:49
Normalt kan ansatte på Siemens i Brande ikke vise deres familie rundt. I dag var en sjælden undtagelse.

Det er ikke altid let for Claus Jørgensen at forklare familien – og især børnene – hvad det egentlig er, han laver på arbejdet.

Titlen siger værktøjsudvikler og arbejdsgiveren hedder Siemens Gamesa. Så det hele handler altså om vindmøller.

Lørdag var dog kærkommen mulighed for at vise arbejdspladsen frem. Siemens Gamesa holdt den første såkaldte familiedag i otte år, hvor de ansattes familier inviteres indenfor på fabrikken i Brande.

- Jeg synes, det er dejligt at kunne vise sine børn og familie, hvad det egentlig er, jeg går og laver til hverdag. Det er svært at sætte sig ind i, hvis man ikke har været indenfor på Siemens før, siger Claus Jørgensen.

Det er strenge krav til sikkerheden, der normalt gør det umuligt for forældre, der arbejder på Siemens, at vise arbejdspladsen frem. Normalt er aldersgrænsen 18 år, men i dag var der også plads til de helt små.

- Når jeg kommer hjem fr arbejde og spørg, hvad de har lavet i skolen, og de så spørg mig, hvad jeg har lavet i dag – så siger jeg, jeg har været på arbejde, og så stopper den ligesom der. Det er ikke nemt at forklare dem, hvad far sidder med til hverdag. Det er lidt nemmere, hvis man kan stå og pege lidt og vise dem tingene, siger Claus Jørgensen.

De er i alt 3100 ansatte i Brande, og familiedagen lokkede 5000 gæster til.