Familie undres over 19-årigs død ved kikkertundersøgelse

En familie i Herning står i dag undrende tilbage, efter at den 19-årige Mathura Sivakumar døde under en banal kikkertoperation.

Til aoh.dk oplyser familien Sivakumar, at de undrer sig over de forklaringer, familien har fået i forbindelse med forløbet, der førte til den 19-årige jurastuderendes alt for tidlige død.

Ifølge aoh.dk mener Lungemedicinsk Afdeling i Aarhus, at årsagen til dødsfaldet angiveligt skal findes i den sygdom, som Mathura Sivakumar blev undersøgt for.

quoteDen risiko har vi intet fået at vide om. Hvis vi havde det, så havde vi aldrig indvilget i at lade hende gennemgå undersøgelsen.

Aingharan Sivakumar, bror til  Mathura Sivakumar

- Det var ikke det, vi fik at vide, da Mathura blev overflyttet til intensiv i Skejby. Her var forklaringen fra lægerne, at de ikke vidste, hvorfor hun fik hjertestop i løbet af undersøgelsen, siger Aingharan Sivakumar, som er bror til den afdøde. 

Han fortæller, at familien står tilbage med en følelse af, at noget bliver holdt skjult for dem. Aingharan Sivakumar siger dog, at de vil acceptere Mathuras sygdom som grunden til dødsfaldet, hvis opduktionsrapporten dokumenterer det.

- Men i så fald burde vi være oplyst om, at der var en øget risiko. Den risiko har vi intet fået at vide om. Hvis vi havde det, så havde vi aldrig indvilget i at lade hende gennemgå undersøgelsen, siger broderen til aoh.dk.

Familien, som lørdag må bisætte deres søster og datter, har meldt sagen til politiet og vil nu have den undersøgt grundigt. 

Embedslægeinstitutionen kan ikke træffes i weekenden for en kommentar om sagen.