Familie til kamp mod høj fart

Ni ud af 10, der bor ud til en landevej, er enten generet eller bekymrede over biler med for høj fart. En familie i Bøvlingbjerg beder nu Lemvig Kommune om hjælp.

Gaderaes_0.jpg

Ni ud af 10, der bor ud til en landevej er enten generet eller bekymrede over biler med for høj fart. En af dem, der føler sig særligt generet er Kevin Tempel fra Bøvlingbjerg.

Hans gårdsplads ligger helt ud til en trafikeret vej hvor bilisterne rask væk kører forbi med 80 km i timen. Nu vil han have kommunens hjælp til at sænke farten.

Derfor har familien nu ansøgt Lemvig Kommune om at sætte fartregulerende tiltag ind, så farten kan komme ned og trygheden kan blive genoprettet hos familien.

- Der sker flere og flere ulykker, og mine børn er tit ude på vejen, selvom vi siger til dem, at de ikke må. Børn er jo børn; det ene øjeblik hører de efter, og det næste øjeblik er de herude igen, lyder det fra en bekymret Kevin Tempel, som oprindeligt er fra Norge og købte huset i Bøvlingbjerg i 2011.

Tror på fartbegræsning

I sidste uge modtog kommunen familiens ansøgning, og til TV MIDTVEST udtrykker 2. viceborgmester, Jørgen Nørby, i dag, at kommunen er positiv i forhold til familiens ønsker.

- Jeg tror absolut, de kan få noget fartbegrænsning. Det her er jo oplagt, at man går ind og kigger på trafiksikkerheden. Det gør vi generelt i Lemvig Kommune. Når borgerne ikke selv kan finde ud af at vise hensyn, så må vi prøve og gå ind fra den offentlige myndigheds side, siger han.

700.000 bor ud til landevej

Familien fra Bøvlingbjerg er ikke alene om at være bekymrede. En undersøgelse lavet af Rådet for Sikker Trafik viser, at ni ud 10 af de 700.000 danskere, der bor ved eller i nærheden af en landevej, siger, at det er stærkt bekymrede for og generet af alt for høj fart.

- Det er meget bekymrende, at folk ikke viser hensyn, når de ser, at der er et hus og mennesker, der altså bor her. De skal sænke farten og vise det hensyn, der er nødvendigt, hvis trafikken både skal være sikker og tryg for os alle sammen, siger pressechef hos Rådet for Sikker Trafik, Søren Ørsted Pedersen.

Se mere om sagen i vores udsendelse 19.30:

2:00
Kevin Tempel fra Bøvlingbjerg er een ud af mange, der er generet af farlig trafik på landet, tæt på sin bolig: