Familie spottede ulv tæt på deres hjem i Thy

Er endnu en Thy-ulv på spil? En familie fra Sårup ved Hanstholm har i hvert fald set dét, de mener er en ulv, bare 70 meter fra deres hjem.

ulv

En familie fra Sårup ved Hanstholm har fået sig en speciel oplevelse. Fredag aften spottede familien nemlig et dyr udenfor deres vinduer. Et dyr, de med sikkerhed mener, er en ulv.

- Jeg skyndte mig op til min store kikkert, og der var jeg ikke i tvivl om, at det var en hanulv, fortæller Jens Henrik Jeppesen, der er jæger.

Jens Henrik Jeppesens kone greb straks fat i iPad’en for at fotografere ulven, der gik omkring 70 meter fra familiens hjem. For dét at se en ulv i levende live er en oplevelse, som er de færreste forundt. Alligevel er Jens Henrik Jeppesen ikke udtalt glad for oplevelsen.

 

0:26
Jens Henrik Jeppesen fortæller om oplevelsen, da familien så en ulv nær familiens hjem i Thy. 

 

- Jeg var egentlig ikke særlig stolt over at se den. Jeg er ikke bange for den, men det her er for tæt på, siger han i dag til TV MIDTVEST.

Jeg var egentlig ikke særlig stolt over at se den. Jeg er ikke bange for den, men det her er for tæt på. Jens Henrik Jeppesen, Thy. 

"Det er for tæt på"

I slutningen af april sidste år blev en ulv angiveligt set i Viborgs centrum. Det bekymrede dengang mange borgere, at rovdyret tilsyneladende har bevæget sig så tæt på mennesker. Dén bekymring deler familien fra Thy.

- Det, der bekymrer mig mest, er, at mange mennesker færdes herude i plantagen, og ulven er helt upåvirket af civilisationen, siger Jens Henrik Jeppesen og fortsætter:

- Havde vi nu set den 800 meter væk, havde vi ligesom taget det som en natur oplevelse. Men 70 meter, det er for tæt på, siger han. 

En jæger filmede i januar en ulv ved Borris. Se optagelserne her: 

 

1:25
Ulv filmet ved Borris i januar 2016.