Falske 500-kronesedler i omløb

Politiet har fået hele otte anmeldelser fra forretninger, som er blevet snydt med falske 500-kronesedler omkring Viborg.

20120307penge.jpg

Siden torsdag har otte forretninger i god tro modtaget en 500-kroneseddel i betaling, men ved nærmere eftersyn har det vist sig, at de værdifulde sedler ikke var så værdifulde alligevel. Nu opfordrer Midt- og Vestjyllands politi butikkerne til at være ekstra opmærksomme.

 - Der er ingen tvivl om at det er de samme, der står bag de falske sedler, der dukker op omkring Viborg. Vi kan nemlig se, at det er den samme seddel, der er kopieret, da det er samme serienummer, der er på alle sedlerne, siger vicepolitikommissær Henrik Grove, Midt- og Vestjyllands politi.  

Tydelige tegn på de er falske

Sedlerne er formenteligt lavet på en kopimaskine, hvilket betyder, at der ikke er noget vandmærke, der mangler også en sort tråd ude i den ene side og så er mærket nede i det ene hjørne normalt blankt, men i det her tilfælde er det bare mørkt. Derudover er papiret mere groft end de ægte sedler.

 - Det er meget usædvanligt, at så mange sedler dukker op på så kort tid. Og falskmøntneri er en meget alvorlig forseelse, som bliver straffet hård. Strafferammen er helt op til 12 år, fortæller Henrik Grove.

En opmærksom medarbejder fangede dem næsten

Syv steder er det lykkedes at betale med sedlerne uden det blev opdaget, men da gerningsmændene vendte tilbage til McDonalds for at betale med seddel nummer to, var ekspedienten i drive in hurtig. Hun opdagede, at sedlen ikke var ægte, men inden hun nåede at gøre mere ved det, snuppede gerningsmændene sedlen fra hende igen og kørte derfra.

 

1:55
Flere forretninger på Viborg-egnen er blev snydt med kopier af 500-kronesedler. Politiet har på kort tid fået otte anmeldelser.