Falsk tv og kunstig sten skal holde tyven væk

Julen er udover gaver og hygge også højsæson for indbrud. En mand fra Kjellerup sælger alternative løsninger, der skal skræmme tyven.

fake tv
Foto: Anders Toft Bro, TV MIDTVEST

Der findes de klassiske råd til at holde tyven væk – for eksempel at få naboen til at parkere bilen i indkørslen og få dem til at tømme postkassen.

Nicolai Bach fra Kjellerup sælger andre lidt alternative løsninger på det store problem med indbrudstyve. Et af dem er et såkaldt FAKE TV, som ligner tv-lys set ude fra.

- Så ser det ud som om, nogle sidder og ser fjernsyn, mens man sidder et helt andet sted i landet og nyder julemiddagen, siger Nicolai Bach, som har drevet webshoppen snydindbrudstyven.dk i to år.

Kunstige sten og kameraer

FAKE TV’et er blevet en populær vare i hans webshop, men han har også mange andre ting, der kan være med til at narre tyven. Blandt andet falske overvågningskameraer og en kunstig sten, hvor man kan ligge sin nøgle i, hvis andre familiemedlemmer eksempelvis skal have mulighed for at komme ind. Ideen til de mange alternative løsninger opstod efter Nicolai Bach selv havde haft indbrud.

2:03
Nyeste våben er blandt andet et falsk fjernsyn

- Det var ikke særlig behageligt. Vi kom hjem til et hus, som var ribbet for alle vores genstande. Det er ikke noget, jeg vil byde nogen som helst, siger Nicolai Bach.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi mener man stadig, at hjælp fra andre er den bedste måde at holde tyven væk på.

- Vi anbefaler, at man allierer sig med venner og familie og lader dem tømme postkassen. Man kan også lade en cykel ligge i indkørslen, siger Ralf Hove Larsen, der er vicepolitiinspektør i den kriminalpræventive afdeling.

Her i landsdelen ligger antallet af tyverier i år indtil videre omkring tyve procent lavere end sidste år.