Falsk indsamling huserer i Holstebro

Et boligområde i Holstebro har modtaget en underlig folder, som samler ind til en landsforening, som ikke eksisterer.

Flaskepant_2.jpg

Et boligområde i Holstebro  har modtaget en folder fra en landsforening, som  kalder sig Landsforening for børn og unge. På folderen står der, at foreningen tilbyder at hente tomme pantflasker mod at donere alle pengene til børne- og ungdomsarbejde.Men Landsforeningen for børn og unge eksisterer slet ikke. Heller ikke politiet kender til indsamlingen, som der ellers, ifølge loven, skal indhentes tilladelse til at lave.

- Sådan nogle falske indsamlinger er noget, vi ser poppe op i ny og næ. Det er ikke noget, der som udgangspunkt er et stort problem, men vi ser det med jævne mellemrum. Det er ofte beskedne beløb, som er spredt ud på mange mennesker, så derfor er det ikke så omkostningsfuldt for den enkelte, siger Niels Christian Larsen, Politikommisær, Midt- og Vestjyllands Politi.

Men selvom der måske kan være tale om meget små beløb, så kan det få store økonomiske konsekvenser for nogen.

- Det er et problem. I særdeleshed for de organisationer, som laver et stort stykke arbejde med at lave forskellige indsamlinger, for eksempel af humanitære årsager. Så mister folk tilliden til de indsamlere, som kommer rundt, og så får de formegentlig et langt mindre beløb indsamlet. Så på den led er det et stort problem, siger Niels Christian Larsen, Politikommisær, Midt- og Vestjyllands Politi.

En af de beboere, som har modtaget sådan en folder, er Henrik Mortensen. Han undrede sig meget over sedlen i postkassen, men smed den ud, så snart han havde læst den.

- Jeg synes, det er lidt skræmmende på en eller anden måde. Som borger får det mig i fremtiden til at sætte spørgsmålstegn ved, om dem der nu samler ind til diverse formål, nu også reelt er dem, de udgiver sig for at være, siger Henrik Mortensen fra sin villavej i Holstebro.

 

endelige_folder.jpg