Fald i antallet af alvorlige fiskeriovertrædelser

Antallet af alvorlige fiskeriovertrædelser er faldet drastisk på bare ét år.

Kuttere.jpg

En ny rapport fra Naturerhvervsstyrelsen over fiskerikontrollens indsats i 2014 viser, at antallet af alvorlige overtrædelser i erhvervsfiskeriet fra 2013 til 2014 faldt fra 44 til 14.

Naturerhvervsstyrelsen mener, at det markante fald skyldes et nyt pointsystem, hvor fiskere, hvis de begår alvorlige overtrædelser som for eksempel landing af ulovlige fisk, tildeles point, som i sidste ende kan føre til en suspension eller en inddragelse af fiskerilicensen.

- Vi er rigtigt glade for at se, at langt størstedelen af fiskerne overholder reglerne, og at det er så få, der begår alvorlige overtrædelser. Havet og fiskene er en vigtig ressource, og det er derfor vigtigt, at reglerne følges, så fiskeriet foregår på bæredygtig vis, siger Mik Jensen, Fiskerikontrolchef i NaturErhvervstyrelsen til Fiskeritidende.dk

I løbet af 2014 blev der konstateret godt 300 sager om overtrædelse. Det er nogenlunde samme niveau som i 2013, men i 2014 var der altså væsentligt færre alvorlige overtrædelser.

Årsrapporten bruges blandt andet til at se, hvor der er behov for mere vejledning til fiskerne, så de får hjælp til at overholde reglerne.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at sikre, at fiskerne kender reglerne og har mulighed for at overholde dem. Så det er klart, vi kigger nærmere på, hvad vi kan gøre for at hjælpe, når vi ser et område med en stigning af overtrædelser, siger Mik Jensen, Fiskerikontrolchef i NaturErhvervstyrelsen til Fiskeritidende.dk