Faglig kamp langt fra slut: Nu varsler 3F blokade

3F vil bede LO forberede en sympatikonflikt mod Vestjysk Busser.

Blokade-skilt
Foto: Arkiv

Striden mellem 3F og Vestjysk Busser i Aulum er på ingen måde slut, selv om Arbejdsretten fredag kendte den konflikt, som fagforeningen havde varslet mod busselskabet, for ulovlig.

- Det er langt fra slut. Det er først nu, det begynder, siger forhandlingssekretær i 3F Transportgruppen, Allan Andersen, til tvmidtvest.dk.

3F vil på mandag optrappe kampen ved at sende virksomheden et blokadevarsel.

- Samtidig anmoder vi LO om at indkalde til drøftelse af en sympatikonflikt. Det skal gælde alle de områder, der er i berøring med virksomheden som kontorarbejde, benzin og olie, siger Allan Andersen.

3F tabte første omgang i Arbejdsretten, fordi fagforeningen i sit konfliktvarsel ikke havde sat navn på de medarbejdere, der ville blive berørt.

- Det er første gang, vi på chaufførområdet bliver pålagt at udlevere en navneliste, før konflikten starter, siger forhandlingssekretæren, der samtidig beklager, at det nu er nødvendigt at gå et skridt videre.

- Det har aldrig været vores intention, at det skulle komme så langt, og vi har virkelig været gode ved dem indtil nu. Vi har slet ikke trukket i de tråde, vi har haft mulighed for.

Sagen handler om, at 3F vil have Vestjysk Busser til at indgå en overenskomst. Det har virksomheden afvist med den begrundelse, at den allerede har en aftale med Krifa. Men den begrundelse accepterer 3F ikke. Fagforeningen er stærkt kritisk over for de forhold, som chaufførerne arbejder under i Vestjysk Busser.

Den kristelige arbejdsgiverforening meddelte fredag, at den vil undersøge muligheden for at rejse et erstatningskrav mod 3F efter afgørelsen i Arbejdsretten.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra indehaveren af Vestjysk Busser, Arnbjørn Fagraklett.