Fagforening rystet over knivoverfald

FOA forlanger nu mere fokus på sikkerhed på bosteder. Efter endnu en kniv-episode forsøger fagforeningen nu at råbe politikerne op.

Haanjern-Paa_0_0.jpg

Efter en 30-årig mand onsdag eftermiddag stak en anden mand med en kniv på det socialpsykiatriske bosted Kærhuset i Fabjerg uden for Lemvig, forlanger fagforeningen FOA nu mere sikkerhed på sociale bosteder.

- I FOA er vi oprørte, når vi nu igen hører om den stærkt ubehagelige cocktail af knive og beboere med blandingsmisbrug og sindslidelser. Det er dybt rystende at erfare, at kommunen faktisk har varslet, at omsorgspersonalet om natten skal skæres ned til en enkelt nattevagt på bosteder Kærhuset. Hvad tænker såkaldt ansvarlige politikere på?, siger FOA-formand, Dennis Kristensen i en pressemeddelelse.

Onsdag eftermiddag kl. 14.20 stak en beboer fra Kærhuset uden for Lemvig en 29-årig mandlig medbeboer flere gange og kastede en kniv, der ramte en ansat på institutionen. Derfor har FOA nu foreslået en national handlingsplan mod vold for at undgå eventuelle fremtidige hændelser.

- Jeg har indtryk af, at ministrenes kalendere er så fyldte, at de slet ikke har tid til at tale om sagen. Hvorfor er der så mange knive på bosteder, og hvorfor bliver vi oftere og oftere mødt med krav om, at personalet skal arbejde alene frem for krav om personalets andre beboers sikkerhed?, spørger FOA-formand, Dennis Kristensen.

Den 30-årig er sigtet for grov vold, og han er fængslet i surrogat til 11. marts. Dvs. at han i stedet for et fængsel er indlagt på et psykiatrisk hospital.