Rekord: Færreste arbejdsløse i Lemvig Kommune

Arbejdsløsheden i Lemvig Kommune er næsten ikke til at få øje på. I juli var den nemlig den næstlaveste i Danmark og den laveste i Vestjylland.

Lemvig Kommune har den laveste ledighed i Vestjylland.
Lemvig Kommune har den laveste ledighed i Vestjylland.

Kun to procent af arbejdsstyrken i Lemvig Kommune er uden arbejde. Det viser den seneste opgørelse fra Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland. Kun to procent af arbejdsstyrken havde ikke et arbejde.

- Et dygtigt og effektivt erhvervsliv er en forudsætning for høj beskæftigelse. Det har vi i Lemvig Kommune. Den lave arbejdsløshed er et resultat af dygtige erhvervsledere, et målrettet arbejde i jobcenteret og politisk fokus på aktivering af borgere i kommunen, siger Kenneth Bro, der er formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget i Lemvig Kommune.

Lemvig Kommune har desuden et meget lavt antal jobparate kontanthjælpsmodtagere. De fleste er kommet i arbejde eller i uddannelse over den seneste tid.

Også lav ledighed i resten af Vestjylland

De øvrige vestjyske kommuner klarer sig også godt med lave ledighedsprocenter. Holstebro og Ringkøbing-Skjern Kommuner har hver 2,1 procent ledige, mens tallene for Struer Kommune er på tre procent, og i Ikast-Brande Kommune er tallet 2,7 procent.

Generelt har landdistriktskommuner meget lav ledighed. Landdistriktskommuner er kendetegnet ved arbejdspladser, der kræver erhvervsfaglige uddannelser. De større byer med universiteter og længevarende uddannelser er ledigheden generelt højere. Aalborg havde i juli landets højeste ledighed med 5,3 procent.