Færre vidner i Maria-sagen

Landsretten afhører den tidligere mistænkte for drabet på Maria Møller Christensen.

maria_sag.jpg

Ankesagen om mordet på Maria Møller Christensen fra Herning fortsætter tirsdag ved landsretten i Viborg. 

Mens sagens hovedperson, den 49-årige Jan Erik Henriksen, mandag valgte ikke afgive forklaring på ny, er det nu vidnernes tur til igen at tage plads i retssalen.

I byretten i Herning blev der ført 14 vidner, men i ankesagen skal der kun føres 12 vidner.

Tidligere mistænkt skal vidne

Blandt de vidner som er indkaldt igen, er Jan Lindholt Mikkelsen, der sad varetægtsfængslet i tre uger, mistænkt for mordet. Ekskæresten, som Jan Erik Henriksen boede sammen med på Rolighedsvej i Herning, da den 20-årige Maria Møller Christensen blev fundet kvalt i kælderen under ejendommen den 1. januar 2010, skal også afhøres. Det samme skal ejendommens vicevært, en retsgenetiker og en efterforsker fra politiet.

To udeladt

De to vidner, der ikke bliver genindkaldt, er en betjent, som bevogtede dørene i ejendommen den 1. januar 2010, og en ung mand, som har haft arbejde som trappevasker i bygningen.

- Vi har vurderet, at deres forklaringer ikke er centrale for bevisførelsen, og forsvaret har heller ikke ønsket dem indkaldt, fortæller Charles Conrad, statsassessor fra Statsadvokaten for Midt- og Vestjylland som er anklager i sagen.

Kræver frifindelse

Jan Erik Henriksen blev i december idømt 16 års fængsel ved byretten i Herning.  Han har hele tiden nægtet sig skyldig og har anket dommen for at blive frifundet, mens anklagemyndigheden har kontraanket og kræver straffen skærpet til forvaring på ubestemt tid.

Den falder formentlig dom på torsdag.