Færre unge får klamydia

Antallet af klamydiasmittede falder i hele landet. I Nordjylland med 10 procent.

De unge beskytter sig bedre under sex. Det fastslår en opgørelse som Statens Serum Institut har lavet. Færre smittede med klamydia bliver fundet på landsplan.

I Region Nordjylland er 10 procent færre unge mellem 15 og 29 fundet med klamydia. Samtidig er der et fald fra 5.525 til 5.342 i Region Midtjylland i forhold til sidste år.

- Det er godt nyt, at færre får klamydia, men vi må ikke glemme, at de her tal dækker over, hvor mange smittede, der bliver fundet hos lægen, og der er stadig mange i Danmark, der har klamydia, siger Søren Ingemann Zinck, der er projektleder i Sex og Samfund.

Kund med kondom

Sex og Samfund starter en ny kampagne op den 9. september. Kampagnen hedder 'Kun med kondom'.

- Hver fjerde 25-årige har haft en sexsygdom. Vi er glade for, at færre får klamydia, men selvom det går den rigtige vej er det vigtigt, at vi fortsat minder de unge om, at de skal have sikker sex, siger Søren Ingemann Zinck om den nye kampagne, der har til formål at stoppe smitten af sexsygdomme blandt 15-29-årige.

- Det går i den rigtige retning. Men der er stadig mange smittede, og derfor er det vigtigt at beskytte sig og huske kondomet. Ikke mindst fordi man kan være smittet uden symptomer og uden at vide det, siger Niels Sandø, der er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Her kan du se et link til Sex og Samfunds opgørelse af klamydiasmittede.