Færre indbrud i Midt- og Vestjylland

Antallet af indbrud i private hjem i landsdelen falder. Ifølge politiet skyldes det blandt andet nabohjælp.

indbrudmidtvest.jpg

Der bliver begået færre indbrud i Midt- og vestjylland, og det skyldes befolkningen er blevet bedre til at passe på hinanden, fortæller en vicepolitiinspektør. Det skriver DR Midt & Vest,

- Så længe der er fald i antallet af indbrud, kan vi jo slet ikke få armene ned.

Det er et fald på 15% i indbrudsstatistikken, som gør at vicepolitiinspektør i Midt og Vestjyllands politi, Keld Svenningsen, har hænderne løftet over næsehøjde.

I første halvår af 2014 blev der begået 1161 indbrud i Midt- og vestjylland, men i første halvår af i år er antallet af ubudne gæster i private hjem nede på 988.

En af forklaringerne kan være, at det nu ikke kun er de ekstra nysgerrige naboer, der kigger over hækken.

Nabohjælpen er nemlig blevet rigtig populær, og det er utrolig vigtigt, at folk hjælper hinanden, mener vicepolitiinspektøren, Keld Svenningsen.

- Det kan være en nabo, som flytter en cykel, smider en affaldspose i skraldespanden, parkerer sin bil i den ellers tomme indkørsel eller går en tur rundt om huset. Den aktivitet betyder utrolig meget.

Ifølge DR Midt & Vest er politiet klar med det næste skridt mod tyvene. Det er en indsats mod hælervarer.

- Hvis der ikke er nogen, der køber godset fra indbrudene, så er der heller ingen, der begår indbruddene. For at sige det populært; Ingen hæler, ingen stjæler.

I Midt- og Vestjylland er antallet af indbrud faldet med 17% fra 2011 til udgangen af 2014