Massefyringer på jernstøberi: Færre end forventet er blevet opsagt

Administrerende direktør hos jernstøberiet Valdemar Birn i Holstebro har uddelt 56 opsigelser i stedet for de varslede 80.

12valdbirn.jpg

Flere end hver ottende medarbejder hos jernstøberiet Valdemar Birn i Holstebro kan forvente en fyreseddel.

Sådan lød meldingen i sidste uge fra virksomhedens administrerende direktør, Jens Axel Birn. I dag kan han så fortælle, at antallet er faldet en smule, så kun 56 medarbejdere har modtaget en opsigelse.

- Man kan ikke tale om lettelse, for en fyring er én for meget. Men stemningen er trods alt okay. Jeg fornemmer, at vores medarbejdere selv har kunnet se, at det desværre var nødvendigt, fortæller Jens Axel Birn i dag til TV MIDTVEST.

Nedgang i ordrerne

Massefyringen, hvor 80 af de 600 ansatte altså stod til at miste deres arbejde, skyldes en generel nedgang i virksomhedens ordrer. Samtidig har jernstøberiet i Holstebro mistet en stor, tysk kunde.

Valdemar Birn og tillidsmands-organisationen har siden udmeldingen forhandlet om, hvem der skal forlade virksomheden. Og det har altså ført til i alt 56 afskedigelser.

- Der er nogen, der er gået af frivilligt, og så er der også nogle medarbejdere, der er stoppet i forbindelse med sommerferie, fortæller han.

De fyrede medarbejdere stopper løbende fra i dag og fremad.

10:00
Danmarks største jernstøberi ligger i Holstebro. Siden 1896 har Valdemar Birn støbt jern i alverdens forskellige former.