Arriva overtager togdriften: Færre direkte tog til København

I fremtiden bliver der færre direkte afgange fra Struer, Holstebro og Herning til København. Det sker, når Arriva overtager ruten fra DSB.

Arkivfoto.
Arkivfoto.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I fremtiden bliver der kun fire direkte afgange om dagen fra Midt- og Vestjylland til København. Det er resultatet efter Arriva har sikret sig togtrafikken her i landsdelen frem til 2028.

I dag er der 12 direkte afgange om dagen på strækningen Struer-København, men fra december 2020 bliver to tredjedele af de direkte afgange droppet, når det i stedet for DSB bliver Arriva, der skal køre tog mellem Struer og Vejle.

Der vil stadig være rig mulighed for at tage toget fra landsdelen til Sjælland, men så skal der skiftes tog undervejs. For landsdelens togpendlere er det en tanke, der er svær at vænne sig til.

- Det kan jo godt gå hen og blive en forringelse, siger Per Jensen fra Struer.

- Det er irriterende, når man er børnefamilie, for når man har barnevogn med og skal ind og ud af toget, så kan det godt være stressende. Det er stressende nok i forvejen, siger Nicolai Dam fra Herning.

Politikere: En fin løsning

Mens de rejsende er kritiske overfor den kommende rejseplan, så mener politikerne, at fire direkte afgange er en glimrende løsning.

- Som jeg ser det, må der ikke blive færre end fire direkte afgange mellem Struer og København. Det er det minimum, der skal være, men så har man også den valgmulighed, at man kan vælge den rigtige afgang. Og det er fint, siger borgmester i Struer Kommune, Niels Viggo Lynghøj (Soc.dem.).

- Nu er det sådan, at det er forholdsvis få passagerer, der tager hele vejen fra landsdelen og direkte til København, men der er mange passagerer, der kører i landsdelen. Og der har vi prioriteret, at landsdelens daglige pendlere får tog til siden, siger Kristian Pihl Lorentzen, der er medlem af Transportudvalget for Venstre.

Den øgede punktlighed skyldes, at de DSB-tog der bliver forsinket henover Sjælland og Fyn fremover ikke vil være direkte knyttet til de Arrivatog, som kører mellem eksempelvis Vejle og Struer.   

Den nye rejseplan træder i kraft den 13. december 2020.

2:29
Se dagens indslag: Arriva har vundet udbud af togtrafik i Vestjylland. Det betyder færre direkte afgange mellem Struer og København.