Færre besøger landsdelens museer

De mellemstore museer i midt & vestjylland kæmper med faldende besøgstal og slås blandt andet med shoppingcentrene om publikum

Web19MuseumBesoeg_0.jpg

Flere af landsdelens mellemstore museer er de seneste år blevet svigtet af publikum. Enkelte steder har der ligefrem været tale om en halvering af besøgstallet.

Fra 2008-2014 faldt besøgstallet i Fiskeriets Hus i Hvide Sande med hele 46 procent. I samme periode havde Museumscenter Hanstholm, også kaldet Bunkermuseet, en tilbagegang på 21 procent.

Energimuset i Tange har også oplevet dalende interesse for sine aktiviteter. Her er der tale om et fald i besøgstallet på 14 procent.

Børn og voksne vælger i dag oplevelser i indkøbscentre frem for museerne, og samtidig er de mindre og mellemstore museer presset af de store.

- Det har ganske givet noget at gøre med den bevågenhed de større museer får, blandt andet i forbindelse med presseomtale, siger Erik Bach Andersen, udviklingskonsulent i Region Midtjylland.

Energimusset i Tange forsøger netop her i efterårsferien at fange interessen ekstra hos børn og voksne, for at få besøgstallet banket op. Men der tænkes også på fremtiden:

- Vi må være kreative for at lokke folk til fremover. Det bliver svært, men vi tror på det kan lade sige gøre, siger museumsinspektør Flemming Petersen.

Se indslaget om de dalende besøgstal:

2:18
Gæsterne har svigtet landsdelens mellemstore museer. Nu kæmper de for at vende udviklingen.