Nyt vartegn i Viborg: Færdigt 6 måneder før tid

Netop nu er Tinghallen i Viborg i gang med en storstilet ombygning. Projektet kommer til at stå færdigt tidligere end først planlagt.

Sideløbende med projektet ved Tinghallen, bygges et nyt hotel med 150 værelser.
Sideløbende med projektet ved Tinghallen, bygges et nyt hotel med 150 værelser.
Foto: Harritslev Arkitektur

Det hører til sjældenhederne, når byggerier til 100 millioner kroner bliver færdigt 6 måneder før planlagt. Det kan dog blive en realitet i Viborg.

Her er byggeriet af det nye kultur- og kongrescenter blevet speedet op, så dele af det kan stå færdig før tid. Det oplyser formanden for Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny (S).

Det skulle først have stået klar i maj 2020, men nu kan dele af det storstilede byggeri til 250 millioner kroner allerede tages i brug inden jul 2019.

- Jeg er derfor meget tilfreds med, at etableringen af det nye kultur- og kongrescenter er seks måneder forud for den oprindelige tidsplan, således at vi stadig forventer, at den nye Tinghal kan slå dørene op allerede 1. december 2019, skriver Mads Panny til TV MIDTVEST.

Medfører merudgift

Fremrykningen af afleveringen af Tinghallen medfører en merudgift, fordi man presser entreprenøren, og stramninger af tidsplaner koster altid penge. Men fremrykningen betyder også, at Tinghallen kan få driften af hallen i gang tidligere og dermed kan skabe sig nogle indtægter før beregnet tid.

Arbejdet med at realisere den nye Tinghal kører fint. Efter at den gamle Tinghal blev revet ned, har Dansk Halbyggeri brugt de seneste måneder på at etablere de meget store fundamenter til den nye store sal.

Det har været en vanskelig opgave, blandt andet fordi det har været en forudsætning, at Tinghallens kælder med bowlingklubber og billardklub har skullet kunne fungere, mens fundamenterne blev støbt. Det arbejde er færdiggjort nu, og i disse dage opsættes de elementer, der skal holde de store spær. Spærene sættes op i løbet af januar måned, og det forventes, at den nye store sal er etableret med facade og tag inden udgangen af februar måned 2019.

- Planen er herefter at færdiggøre store sal, således at den forhåbentlig kan tages i brug inden jul 2019. Den øvrige del af projektet realiseres sideløbende, og hele projektet tages i brug i maj 2020, oplyser Mads Panny.

Det er første gang, visualiseringerne af hotellet bliver offentliggjort.
Det er første gang, visualiseringerne af hotellet bliver offentliggjort.
Foto: Harritslev Arkitektur

Nyt hotel

Sideløbende med byggeprojektet ved Tinghallen, bygger Bach Gruppen, der er entreprenør på projektet, det nye store hotel. Hotellet er placeret på grunden lige syd for Tinghallen, og bygningen etableres med 12 etager og en kapacitet på mindst 150 værelser.

- Med det samlede projekt inklusive hotellet, vil Viborg Kommune få et storslået vartegn. Der er samlet set investeret 250 millioner kroner i projektet, som viser et Viborg, hvor der sker meget, skriver Mads Panny.

1:43
Se også: Et halvt hundrede virksomheder mødtes i andledning af den internationale iværksætteruge i dag i Tinghallen.