Færchfonden støtter surfer-VM med 350.000 kroner

Med donationen fra Færchfonden er Copencold Hawaii kommet et stort skridt nærmere på at få økonomien bag eventen til at hænge sammen.

Steinfath downhill Klitmøller

Arrangørererne bag VM i Stand Up Padling, der skal afholdes i København og Vorupør, kæmper i øjeblikket for at få mesterskabet til at blive til noget. Men nu er Færchfonden klar med en hjælp.

Fonden, der har hovedsæde i Holstebro, støtter VM i Stand Up Padling i København og Vorupør med 350.000 kroner, og Copencold Hawaii kommer nu et stort skridt nærmere på at få økonomien bag eventen til at hænge sammen. Det oplyser Copencold Hawaii i en pressemeddelelse.

- Vi er rigtig glade for donationen fra Færchfonden. I vores hjørne af Danmark er vi vant til at skulle stå sammen, når vi vil have noget stort op at stå. Donationen fra Færchfonden viser, at vi står sammen i Thy og Vestjylland, siger sponsoransvarlig Robert Sand.

Business as usual

Folkene bag Copencold Hawaii har i øjeblikket kontakt med en håndfuld lokale virksomheder i Thy for at få den resterende del af økonomien på plads.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at opgaven stadig er stor, men det er ikke kommet som en overraskelse. I de syv år Friends of Cold Hawaii har afviklet World Cup i bølgewindsurfing, har økonomien været en udfordring. Sådan er det, når man som os gerne vil lave noget stort og usædvanligt, som sætter området på verdenskortet. I Thy er der en tradition for, at vi trækker på samme hammel, når der er behov for det. Vi tror fuldt og fast på, at det også sker denne gang, siger Robert Sand, der er sponsoransvarlig og overbevist om, at de sidste sponsoraftaler bliver underskrevet i løbet af de kommende uger.

Direktør for Færchfonden, Martin Vang Hansen, hæfter sig ved, at brandet Cold Hawaii har medvirket til, at Nordvestjylland er et område i udvikling.

- Alene det er positivt set ud fra vores perspektiv, fordi vi også ønsker at medvirke til at gøre en forskel i og omkring Nordvestjylland. Når vi i fonden ser, at folkene i Klitmøller inddrager nye lokale områder som Vorupør og tager initiativ til at indlede et samarbejde med København omkring afviklingen af VM i SUP, ja så passer det ganske enkelt perfekt ind i Færchfondens DNA, siger Martin Vang Hansen.

Thisted Kommune støtter Copencold Hawaii med 200.000 kr. til egnsudvikling og 300.000 kr. til afviklingen af eventen, mens Region Nordjylland bidrager med 800.000 kroner. 

Københavns Kommune støtter med 1.000.000 kroner, Sport Event Danmark med 500.000 kroner og Wonderful Copenhagen med 100.000 kroner. 

Senest har Copencold Hawaii ansøgt Thisted Kommune om en underskuds-garanti på 250.000 kroner.

VM i Stand Up Padling begynder i Københavns Havn fredag 1. september. Søndag 3. september rykker hele feltet til Vorupør i Cold Hawaii.