Færch Plast-salg i afgørende fase

Salget af familievirksomheden Færch Plast i Holstebro går nu ind i sin afgørende fase. I aftes udløb udfristen for at komme med bud.

I August blev Færch Plast med hovedsæde i Holstebro sat til salg. Tirsdag aften udløb fristen for at byde på virksomheden. Ifølge Børsens oplysninger har kapitalfonde overhalet industrielle købere indenom, så det nu ligner et salg til en kapitalfond.

- Vi har inviteret folk, der er interesseret i at se nærmere på virksomheden, til at give en indikation i løbet af denne uge, siger bestyrelsesformand i Færch Plast, Niels Kornerup, til Børsen.

Pris: 1,9 milliarder

Ifølge Børsens oplysninger er det kapitalfonde som EQT, Nordic Capital og Altor samt Axcel og FSN Capital, der er med i opløbet om at købe Færch Plast. Prislappen på Færch Plast skulle lyde på mellem 1,6 og 1,9 milliarder kroner. En pris der er fastsat ud fra, hvor meget selskabet får i driftsoverskud.

- Jeg synes, interessen har været der også fra industrivirksomheder i det omfang, der var forventet, fortæller Niels Kornerup til avisen.

Afklaring i foråret

Overfor Børsen vil Niels Kornerup ikke kommentere på hvem de mulige købere er, og hvor meget de skal betale for virksomheden. Men han forventer, at virksomhedens fremtid er afklaret i løbet af første kvartal i 2014.

- Vi har i bestyrelsen brugt en del tid på at kigge indad, og vi er meget bestyrket i vores opfattelse af, at det er en god virksomhed med en god placering, siger bestyrelsesformanden til Børsen.

Ingen af familiens ejere har udtalt sig om salget.