Færch-familien sælger plastvirksomhed

Plastikgiganten Færch Plast er blevet solgt til den svenske kapitalfond EQT.

En af Europas absolut førende leverandører af plastemballage er solgt. Det er virksomheden Færch Plast, der nu kommer på den svenske kapitalfond EQT's hænder for et ukendt milliardbeløb.

Der var ellers stor rift om den stærke virksomhed med hovedsæde i Holstebro. Blandt andet har flere forskellige købere været inde over, men nu er virksomheden altså solgt til EQT.

Svenske EQT ejer blandt andet også butikskæden Tiger og rengøringsvirksomheden ISS i Danmark, og kapitalfonden har efter forlydende længe holdt øje med Færch Plast i Holstebro.

Det er godt et halvt år siden, Færch Plast blev sat til salg, og salgsprisen er tidligere blevet vurderet til at være omkring to milliarder kroner. Virksomheden beskæftiger cirka 500 medarbejdere, som primært har base i Danmark, Tjekkiet og England. Godt 400 medarbejdere har sin daglige gang på Færch Plast i Holstebro.

- Vores vurdering er, at med den placering, Færch Plast får i en fremtidig struktur, der vil der være gode muligheder for at fastholde arbejdspladserne i Holstebro, siger bestyrelsesformand i Færch Holding Niels Kornerup til TV MIDTVEST.