Fængslet for vold med skruetrækker

En 15-årig dreng fik tirsdag eftermiddag en slags varetægtsfængsling efter han i weekenden stak en skruetrækker i nakken på en anden mand.

Retten i Thisted.jpg

Overfaldet skete i Thisted natten til søndag, hvor en 22-årig mand blev overfaldet med en skruetrækker af en 15-årig dreng. Ifølge nordjyske.dk sidder drengen til dagligt på en institution i Himmerland og er overvåget af pædagoger døgnet rundt. Dommeren valgte efter et grundlovsforhør i retten i Thisted i dag at varetægtsfængslingen af den 15-årige skulle udformes så han kommer tilbage til institutionen - dog må han ikke forlade huset i foreløbig tre uger.

Forsvarede sig overfor dommer

Den 15-årige dreng er fra Thisted, og ifølge nordjyske.dk skulle han angiveligt have overfaldet en 22-årig mand med en stjerneskruetrækker kombineret med en tændrørsnøgle. Spidsen af skruetrækkeren ramte den 22-årige i nakken, men kraniet afbøjede værktøjsspidsen, så den 22-årige slap med en centimeter lang flænge. Den 15-årige forsvarede sig foran dommeren med, at det var ham, der var blevet overfaldet af den 22-årige og hans bror.