Fængslet efter voldtægtsforsøg

Yngre mand nægter at han har forsøgt at voldtage en 24-årig kvinde i Herning i weekenden

070612_Retten_i_Herning.jpg

En 22-årig mand fra Herning-området blev i dag varetægtsfængslet fire uger, sigtet for et voldtægtsforsøg mod en 24-årig kvinde i centrum af Herning i weekenden.

Den yngre mand, der oprindelig kommer fra Eritrea,  blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Herning. I følge anklageren Ulrik Panduro, nægtede manden sig skyldig i forsøg på voldtægt.

- Den 22-årige forklarede, at han var fulgt efter kvinden fra et lokalt værthus, og at han ved Kampmannsgade havde han taget om hende, fordi han troede hun var en anden kvinde, fortæller anklageren.

Derudover forklarede den unge mand, via tolk i retten, at både han og den 24-årige kvinde var berusede og derfor var væltet om på gaden.

- Han nægter imidlertid at have taget bukser og trusser af den 24-årige kvinde, og dermed også selve forsøget på voldtægt, konstaterer Ulrik Panduro.

Retten var dog af en anden mening og opretholdt sigtelsen for forsøg på voldtægt og vartægtsfængslede manden.

I forbindelse med retsmødet blev der udstedt referatforbud i forhold til den 24-årige kvinde- og vidnernes forklaring i sagen.

I følge politiets oplysninger i weekenden, overværede flere vidner voldtægtsforsøget fra et vindue i en nærliggende ejendom.