To fængslet efter voldeligt kidnapnings-drama

Gerningsmændene til dramatisk kidnapning fængslet fire uger ved retten i Herning

Politiets teknikere arbejdede det meste af dagen på den grusvej ved Sunds, hvor kidnapperne menes at have påført offeret livsfarlige skader med en kniv
Politiets teknikere arbejdede det meste af dagen på den grusvej ved Sunds, hvor kidnapperne menes at have påført offeret livsfarlige skader med en kniv

To mænd på henholdsvis 37 og 41 år blev her til eftermiddag fængslet i fire uger, efter en dramatisk kidnapning af en 41-årig mand fra Silkeborg området.

De to mænd nægtede sig begge skyldige i sigtelserne, som omfatter frihedsberøvelse og vold af særlig farlig karakter. De nægtede også at udtale sig under grundlovsforhøret, som blev holdt ved Retten i Herning for lukkede døre. 

Begge sigtede ankom til retten i politiets blå kedeldragter og klip-klapper. Efter at have fået sigtelserne læst op, optrådte begge højrystede overfor dommeren, og anklagede politiet for at behandle dem hårdhændet.

Hvad der helt præcist er foregået under den dramatiske bortførelse er indtil vider mørkelagt, af hensyn til politiets efterforskning.

Angiveligt tvang de to sigede den 41-årige mand ind i en stjålen bil i Herning mellem klokken et og to i nat. Herefter satte bilen kursen mod Viborg, og undervejs blev offeret såret livsfarligt i armen med flere knivstik.

- Det er dybe læsioner på den ene arm, med muskler der er skåret over og skader på pulsåren, fortæller specialanklager Lise Hebsgaard til TV MIDTVEST.

Den 41-årige mand er opereret og indlagt, men er uden for livsfare. Her til eftermiddag arbejdede politiets teknikere på en grusvej  ved Sunds, hvor flere blodspor tydede på, at knivstikkeriet havde fundet sted netop på denne lokalitet.

Disse oplysninger ønsker anklageren Lise Hebsgaard dog ikke at bekræfte. Anklageren kan heller ikke oplyse, om de sigtede og offeret kendte hinanden på forhånd.

- Jeg kan sige så meget, at offeret har vidst, hvem den ene af mændene var, fortæller Lise Hebsgaard til TV MIDTVEST.

Det var en politipatrulje der, efter en intens biljagt, kunne anholde de to sigtede  i Viborg området, mens offeret blev bragt til sygehuset til behandling for knivstikkene.