Fængselsstraffe i skudsag fra Trekanten

Fire unge mænd er ved retten i Holstebro dømt for i sommer at have truet og skudt mod en mand i det belastede "Trekanten"-område i Holstebro.

Det blev til fængselsstraffe for alle de fire mænd, der i sommer var involveret i en skudepisode i det belastede Holstebro-kvarter "Trekanten".

De fire unge mænd var tiltalte for trusler, vold og våbenbesiddelse efter skudepisoden, der fandt sted d. 10. juni i år. Her blev en mand holdt op med en pistol og truet, og ved samme lejlighed blev der affyret to skud.

To af de dømte fik et år og tre måneders ubetinget fængsel, mens de to øvrige fik et år og 10 måneders ubetinget fængsel. Forskellen i strafudmålingerne skyldes, at kun to af mændene har haft pistolen i hænderne.

I dommen blev der alligevel lagt vægt på, at hele gruppen havde skyld i, at der var medbragt og brugt en pistol. Anklageren argumenterede for i retten, at de fire mænd skulle dømmes for at have arbejdet sammen om gerningen. Det er en skærpende omstændighed og fører til en strengere straf.

Alle fire mænd har udbedt sig 14 dages betænkningstid i forhold til ankespørgsmålet.

01:53 Luk video