Fængselspersonale efterlyser svar: Det er en farce

Personalet på Kærshovedgård ved stadig ikke, om fængslet skal omdannes til et asylcenter - og hvad der i givet fald skal ske med dem.

Inger Støjberg

De ansatte på det åbne fængsel Kærshovedgård ved Bording er frustrerede over, at de trods flere rykkere til relevante myndigheder stadig ikke kan få svar på, om deres arbejdsplads skal nedlægges.

- Mine kolleger befinder sig i en frygtelig situation. Det er en farce, siger Brian Hedensted, der er område-tillidsrepræsentant i Fængselsforbundet, til tvmidtvest.dk.

Frustrationen bunder i en melding fra integrationsminister Inger Støjberg, som på et pressemøde den 13. november fortalte, at Kærshovedgård fra den 1. december skulle omdannes til et asylcenter. Den melding kom som en stor overraskelse for fængslets personale, og Inger Støjberg beklagede senere i et indslag på TV MIDTVEST den manglende kommunikation.

1:00
Formanden for Fængelsforbundet, Kim Østerbye, betegner håndteringen af sagen som pinlig og amatøragtig.

Nu er det så den 1. december - og fængselspersonalet er stadig ikke blevet klogere.

- Status er, at vi ingenting ved. Både jeg, fængselsforbundets formand og den lokale tillidsmand har presset på for et svar, men vi kan kun få at vide, at der ikke er truffet en beslutning, forklarer Brian Hedensted.

De cirka 50 fængselsbetjente på Kærshovedgård er tjenestemandsansatte og vil derfor ikke blive fyret, hvis fængslet lukkes. Men de ved altså ikke, om de i løbet af kort tid skal omplaceres, og hvor det i givet fald bliver. Og det skaber stor usikkerhed, siger Hedensted.

- Det værste er næsten ingenting at sige. Det er ikke rimeligt at komme med sådan en melding på pressemødet uden at følge den op, siger han.

TV MIDTVEST arbejder på at få Inger Støjbergs kommentar til sagen.

Kriminalforsorgen har ikke ønsket at kommentere kritikken fra Fængelsforbundet.

1:59
Se TV MIDTVESTs indslag om sagen fra den 13. november her.