Fængselsnabo: Narko et stort problem

Nabo til åbent fængsel oplever flere gange om måneden, at der smugles hash ind i fængslet fra hans grund.

Indsmugling af narko til det åbne fængsel Kærshovedgaard ved Ikast er et stort problem - det fortæller en mand, der oplever trafikken på nærmeste hold.

Ole Tranberg, der er nabo til fængslet, oplever flere gange om måneden, at hashsmuglere går ind på fængslets område via hans skov - og han undrer sig over, at Kriminalforsorgen ikke gør mere for at bekæmpe problemet.

- Det støder mig, at de bruger vores grund til den slags aktiviteter. Vi har aldrig haft problemer med dem, men fornemmelsen af, at der foregår noget kriminelt på ens ejendom er ubehagelig, siger han til TV MIDTVEST.

Ole Tranberg siger, at han sommetider prøver at stoppe indsmuglingen.

- Når det kommer tæt på, så blokerer jeg vejen og ringer efter backup fra fængslet. Men det skal helst foregå mellem klokken 8 og 20 nu om dage, for ellers har de ikke mandskab til det.

Lone Petri, der er vicefængselsinspektør i Statsfængslet Midtjylland, som Kærshovedgaard hører under, beklager, at Ole Tranberg har fået den opfattelse, at fængslet ikke har tid til at tage sig af hans henvendelser.

Hun understreger, at man aldrig vil kunne forhindre narko i et åbent fængsel, men mener, at personalet gør en stor indsats for at forhindre indsmuglingen.

Ole Tranberg fortæller her om problemerne med narkosmugling:

Nabo til statsfaengsel om narkosmugling

 

Vicefængselsinspektør Lone Petri har denne kommentar til Ole Tranbergs kritik:

Vicefaengselsinspektoer Lone Petri