To fængselsbetjente groft overfaldet

To fængselsbetjente fra Statsfængslet Midtjylland ved Nørre Snede blev tidligere i dag overfaldet af en indsat.

En mandlig indsat gik amok, da han tidligere i dag skulle overflyttes fra én afdeling til en anden i Statsfængslet Midtjylland ved Nørre Snede. Det skriver Fængselsforbundet i en pressemeddelelse.

To betjente var sat på opgaven. Alligevel lykkedes det den indsatte at overmande og forsøge at kvæle den ene betjent, hvorefter han sparkede den anden betjent i hovedet.

- Jeg har lige fået resultatet af de foreløbige retsmedicinske undersøgelser, og  de viser, at betjenten ikke umiddelbart har han ikke været i livsfare. Defor vil manden blive sigtet for grov vold mod tjenestemand i funktion.

Sådan forklarer Henning Præstegaard, der er politikomissær ved Herning lokalpoliti, til TV MIDTVEST.

Stigende tendens

Overfaldet på de to betjente i det åbne fængsel ved Nørre Snede er langt fra det eneste af sin slags.

Landet over er der i årets første syv måneder registreret 190 episoder med vold og trusler mod personalet i Kriminalforsorgens statistik.

Udviklingen giver anledning til bekymring hos Fængselsforbundets formand, Kim Østerby.

- Det er foruroligende, at vi ser flere og flere grove overgreb mod vores medlemmer. Der er brug for at styrke indsatsen på dette område, hvis voldskurven skal knækkes, forklarer han i pressemeddelelsen.

De mandlinge betjente, der i dag blev overfaldet i fængslet ved Nørre Snede, blev efterfølgende kørt til skadestuen. Men ingen af dem har altså været i livsfare.

Se indslag herunder:

Fangen i Statsfængslet Midtjylland forsøgte at kvæle den ene betjent og sparkede den anden i hovedet