Fælleslistens fremtid usikker: Kandidaterne flygter

I Ikast-Brande kommune var Fælleslisten ved det sidste kommunalvalg det næstmest populære, men nu er partiet i problemer.

Preben Christensen, der var med til at stifte Fælleslisten, kan nu se et parti, der er uden spidskandidat under tre måneder inden kommunalvalget.
Preben Christensen, der var med til at stifte Fælleslisten, kan nu se et parti, der er uden spidskandidat under tre måneder inden kommunalvalget.
Foto: TV MIDTVEST

Kommunalvalget er lidt over to måneder væk, valgplakaterne er ved at blive trykt, og det meste er på plads. Men for ét parti, er der nu store problemer. 

Fælleslisten i Ikast-Brande Kommune har mistet flere af deres kandidater til byrådet indenfor meget kort tid. Det skriver Vejle Amts Folkeblad. 

Fem kandidater meldte mandag ud, at de ikke stillede op for partiet til november. De kandidater, der meldte sig ud, var spidskandidaten Erik René Pedersen, Carl Jensen, Helle Mathiasen, Gry Månsson og deres yngste kandidat, Jeppe Schjermer. 

Derudover har partiets formand, Kim Schjermer, trukket sig som formand af partiet. 

Helle Mathiasen meldte sig ud af Fælleslisten, da hun ikke ville være spidskandidat, og når partiet stod uden spidskandidat tre måneder før valget. 

Da der skulle vælges spidskandidat for Fælleslisten, var Helle Mathiasen oppe imod Erik René Pedersen i kampen om posten. Da hun ikke vandt spidskandidatposten tog hun det som et klart tegn. 

- Det er ikke mit indtryk, at der er opbakning til beslutningen om, at jeg skulle være ny spidskandidat i baglandet. Jeg har altid været en meget loyal person, men på et tidspunkt kommer man der til, hvor man er nødt til at tænke på sin egen fremtid, og derfor skifter jeg parti nu, sagde Helle Mathiasen til Vejle Amts Folkeblad, efter hun meldte ud, at hun skiftede til Venstre. 

Da Preben Christensen ikke stiller op til kommunalvalget, har Fælleslisten kun én kandidat tilbage, som ikke er meldt ud af partiet endnu. Det er Hanne Pedersen, der er næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget i Ikast-Brande Kommune.