Fælleslisten: Luk sygehuse i øst

Protestlisten vil rette op på Region Midtjyllands økonomi gennem sygehuslukninger.

170810_Poul_A_Christensen001.jpg

Fælleslisten, der kæmper mod centralisering og gik til valg i Region Midtjylland på at bevare sygehuset i Holstebro, erkender nu, at det kan blive nødvendigt at lukke et eller flere sygehuse.

 I et nyt forslag til regionsrådet peger Fælleslisten på muligheden for at rette op på regionens belastede økonomi gennem sygehuslukninger.

- Det kan måske godt opfattes som i strid med vores valggrundlag. Men forslaget er et forsøg på at få en debat igang. Regionens økonomi levner ikke plads til fem store akutsygehuse. Og der er jo ikke langt mellem sygehusene i den østlige del af regionen, siger gruppeformand Poul A. Christensen til TV/Midt-Vest.

I forslaget understreger listen, at der ikke bør røres ved sygehusene i Århus eller det nye supersygehus i vest - uanset om det bliver i Gødstrup eller et andet sted. Derimod kan det godt komme på tale at nedlægge sygehusene i Viborg, Silkeborg, Randers eller Horsens.

Bent Hansen undrer sig

Den nye melding møder kraftig kritik fra flere steder i regionsrådet. Formand Bent Hansen (A) siger, at han er meget forundret. 

- Man gør sig til et parti på at være modstander af ændret struktur, der hvor man selv bor. Men hvis det bare er langt væk fra een selv - i Horsens, Randers, Silkeborg eller Viborg - så gør det ikke noget at lukke et sygehus. Det kan jeg slet ikke forstå, siger Bent Hansen.

Poul A. Christensen kommer i 1930-udsendelsen  i studiet hos TV/Midt-Vest for at fortælle mere om forslaget.