Fælleslisten - et splittet navn

Danmarks nye protestparit, Fælleslisten, vil gerne i Folketinget. Imens sidder 8 byrådsmedlemmer fra Fælleslisten i Ikast-Brande. Nok er det samme navn, men det er ikke samme parti.

FAELLESLISTEN001_type1.jpg

Navnet "Fælleslisten" skaber forvirring. Det nye protestparti har gjort sig meget bemærket i medierne den sidste tid. Men samtidig er der fælleslister i 4 danske kommuner. Og de er ikke nødvendigvis begejstret over at blive sat i forbindelse med det nye protestparti.

I Hillerød siger Nana Kjær Fra fælleslisten, altså den lokale:

- Vi er ikke et borgerligt parti. Det kan jo godt give nogle problemer, at vi bliver sat i bås med et borgerligt parti.

Men Fælleslisten, altså det, der gerne vil i Folketinget, vil ikke ændre deres navn. De hed oprindeligt Fælleslisten Vest, da de gik efter at komme i Regionsrådet. Men nu da de vil i Folketinget, hedder de blot "fælleslisten".

I Ikast-Brande har man endnu ikke besluttet, hvad man vil gøre.

- Vi vil ikke ændre vores navn, så vi må finde ud af en måde, hvor vi kan gøre folk opmærksomme på at vi ikke er dem, siger Preben Christensen, fra Fælleslisten i Ikast-Brande.

Der er nemlig ikke meget at komme efter. Fælleslisten, der vil i Folketinget, har fået godkendt deres navn i indenrigsministeriet. Det vil sige, at de har ret til at stille op under det navn. Så de lokale fælleslister må ændre navn, hvis de ikke vil hedde det samme som den nyeste fællesliste.

- Fælleslisten i Ikast-Brande har 8 byrådsmedlemmer

- Fælleslisten i Sønderborg har 8 byrådsmedlemmer

- Fælleslisten i Hillerød har 2 byrådsmedlemmer

- Fælleslisten på Samsø har 1 byrådsmedlem

Se interview med Leif Hornshøj, formand fopr Fælleslisten - der vil i Folketinget: