Fælles indsats for bedre mobildækning

Seks kommuner i landsdelen går sammen om at presse bedre mobildækning ud af teleselskaberne.

telemast.jpg

Kommunale telefonaftaler med teleselskaberne skal fornyes ved årets udgang. Seks midt- og vestjyske kommuner vil benytte den lejlighed til at presse selskaberne til at lappe hullerne i mobilnettet. Struer, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Herning og Skive Kommuner har besluttet at gå sammen, når nye aftaler om telefoni skal i udbud. De vurderer, at de ved at gå kollektivt til værks står stærkere i kampen mod de udskældte mobilhuller.

- Vi vil forsøge, om vi gennem det udbud, kan stille nogle større krav til, at vi får en bedre dækning, end den vi har p.t., siger Peder Christian Kirkegaard, Venstre-borgmester i Skive Kommune.

Kommuenernes fremgangsmåde kan i følge en teleekspert blive det initiativ, der endelig får gjort op med mobilhullerne - men, det kommer formentlig også til at koste kommunerne penge, siger Jakob Willer, direktør i Telekommunikationsindustrien til TV MIDTVEST.

2:04
Kommunale aftaler med tele-selskaberne skal fornyes, og kommunerne rotter sig nu sammen for at presse på for bedre mobildækning.