Fåreavler: Ulvereservat er en god idé

Fåreavler ved Holstebro Jørgen Blazejewicz har ikke haft held med at holde ulven væk fra sine får. Han synes, at idéen om et indhegnet ulvereservat lyder god.

Fåreavler Jørgen Blazejewicz fra Storålam synes, at et indhegnet ulvereservat lyder som en god idé.
Fåreavler Jørgen Blazejewicz fra Storålam synes, at et indhegnet ulvereservat lyder som en god idé.
Foto: Allan Ødegaard, TV MIDTVEST

Fåreavler Jørgen Blazejewicz er ikke positivt stemt over for ulvens indtog i Vestjylland. Flere gange er hans får blevet dræbt af ulven, og trods forsøg på at indhegne fårene, er det ikke lykkedes at holde ulven ude. Det mener politikerne nu at have en løsning på og både Socialdemokratiet og regeringen foreslår at hegne ulvene inde i et såkaldt ulvereservat.

- Det synes jeg lyder fantastisk, hvis vi kan blive fri for at have dem i den fri natur, hvor folk bor og vi skal have vores husdyr, siger Jørgen Blazejewicz der ejer Storålam. 

Han tror på, at det er realistisk, men det vil ifølge ham kræve de samme store hegn, som findes i dyreparker. 

- Det skal være højt og der skal være noget strøm i, og så skal det være sikret, så de ikke kan grave sig under. Men det er jo meget mere realistisk at lave et sted, hvor de skal være hegnet inde, end det er at hegne alle husdyr inde, så ulven ikke kan komme ind. Det er både økonomisk og i omfang langt mere realistisk, mener han.

Men han ser en væsentlig udfordring ved at skulle lave et Ulvereservat.

- Jeg synes, det er en rigtig god idé. Men der er jo en hurdle i det, og det er tilgangen sydfra. For de her ulve kommer jo fra Tyskland, og den tilgang skal jo lukkes, for ellers så går der jo kun nogle år, og så står vi i samme situation igen, siger han.

2:21
På den ene side er der dem, der er fascineret af ulve, og på den anden side står dem, der frygter rovdyret.