Få er på kontanthjælp i Silkeborg

Silkeborg Kommune har større held end de fleste kommuner med at få folk væk fra kontanthjælpen. En ny opgørelse viser, at der er markant færre på kontanthjælp uafbrudt i over 10 år.

Silkeborg_Kommune_ext_3.jpg

På landsplan har over 10.000 danskere været på kontanthjælp i over 10 år. Omregner man til landsgennemsnittet, ville der være over 160 silkeborgensere i samme situation - men reelt er der kun 63.

Det viser en ny opgørelse, som Beskæftigelsesafdelingen i Silkeborg Kommune har fået udarbejdet hos Arbejdsmarkedskontoret Midt i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Forklaringen er, ifølge jobcenterchef Simon Mæng, en bevidst investering i at få alle i gang, også selv om de har flere problemer end langvarig ledighed.

- Vi vil gøre meget for at undgå at parkere nogen på kontanthjælp og arbejder målrettet på at give alle en hånd på vej tilbage til arbejdsmarkedet. Vi tror på, at det kan lade sig gøre, og at det for alle parter har værdi at komme i arbejde, siger Simon Mæng.

Det lave antal på langvarig kontanthjælp, skal ses i sammenhæng med, at også er færre på førtidspension. I Silkeborg får 6,4 procent af arbejdsstyrken førtidspension, mens det på landsplan er 7,9 procent.
Silkeborg Byråd besluttede i 2014, at kommunen over en femårig periode skal  investere 25 millioner kroner i at få flere i arbejde og der skal spares op mod 40 millioner kroner på overførselsindkomster inden 2020.