Få festivaller giver overskud

Det er få festivaller i landsdelen der giver et mærkbart overskud. En af dem er netop overståede Thy Rock.

festivaltoemmermaend.jpg

Listen over midt- og vestjyske festivaller er efterhånden lang. Men mange af dem har svært ved at få økonomien til at løbe rundt.

Ikast Musikliv: Underskud i 2012, overvejer at sænke ambitionerne.Skive Festival: Underskud i 2011 og 2012. Støttekoncert skal redde projektet.Haze over Haarum: Lille underskud i 2012.Rock i Holstebro: Lille overskud på et par tusinde.Herning Rocker: Lille overskud.Thy Rock: Stort overskud - 125.000 til hver af de otte foreninger bag.

Bork Havn Musikfestival: (først til august)

Der er for mange om buddetI Holstebro er formanden for "Rock i Holstebro" ikke i tvivl om, at en af årsagerne til de mange underskud er, at der er for mange festivaller.  

 - Årsagen er nok, at der er for mange om buddet. Der er også festival både i Struer og Ulfborg. Og året før regnede det samtlige 12 timer vi var på pladsen. Det betyder også noget, uddyber Søren Mærsk Berthelsen, formand for Kulturforeningen Rock i Holstebro.

Noget af det er held

I Thy har arrangørerne sikret sig et million-stort overskud, der giver hver af de otte foreninger 125.000 kroner i kassen. Penge der gør en forskel, men det er ikke dygtighed det hele, understreger Thy Rocks formand, H. P. Madsen. 

 - Når vi kører sådan et show her så skal der held til – vi har f.eks. lige haft to dage i godt vejr mens andre har haft regn. Og så har vi haft to gode år forinden, det betyder også meget for dette års billetsalg, siger han.