Ex-landsholdsspiller skal træne Kjellerup IF

Det er et prominent navn, der fremover skal styre 2.divisionstropperne fra Kjellerup.

Steven Lustü (th.) i sin tid for Silkeborg IF. Billedet er fra 2009, hvor Silkeborg IF spillede 1-1 mod FCK.
Steven Lustü (th.) i sin tid for Silkeborg IF. Billedet er fra 2009, hvor Silkeborg IF spillede 1-1 mod FCK.
Foto: Keld Navntoft / Ritzau Scanpix
Steven Lustü i luften efter sin afskedskamp for SIF i december 2009.
Steven Lustü i luften efter sin afskedskamp for SIF i december 2009.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

På et pressemøde kunne Kjellerup IF i dag offentliggøre, at det bliver en særdeles rutineret herre, der nu sætter sig i klubbens trænersæde. 

Steven Lustü hedder han, og i sin aktive karriere spillede han både i den danske og norske liga, og han nåede at spille ni landskampe for det danske landshold under Morten Olsen.

Senest tørnede han ud for det lokale tophold, Silkeborg IF.

- Et af de vigtigste parametre i udvælgelsen har været Stevens lederevner. Steven har fra dag et overbevist os alle i eliteudvalget om, at han er klar til at gå gennem ild og vand for KIF – nøjagtig som vi husker ham som spiller.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra klubbens sportsdirektør, Michael Toft Hansen.

Skal udfylde store sko

Kjellerup ligger lige nu nr. fire i 2.division og har i denne sæson kæmpet med om pladserne, der giver oprykning til 1.division. Det seneste år har talenterne fra Kjellerup været trænet af den tidligere Superliga-træner, Jonas Dal, men det tager ikke pusten fra den tidligere forsvarskrumptap. 

- Det er nogle store sko jeg skal udfylde efter Jonas Dal, og spillerne er jo utrolig dygtige. Så min primære opgave bliver at bygge videre på spillerne, så de bliver bedre individuelt. Og så er jeg en kæmpe vindertype, og det jeg vil gerne overføre til spillerne, så de spiller med endnu mere passion, engagement og følelser, forklarer Steven Lustü om sit nye job.

Tidligere har han trænet både unge drenge og piger. Men i Kjellerup bliver det første gang, Steven Lustü skal stå i spidsen for et seniorhold. 

2:12
Kjellerup IF's største merit: Holdet slog i 2016 superligaholdet Lyngby ud af pokalturneringen.

- For mig har det fra start været et bevidst valg, at jeg ville starte med drenge på eliteniveau og herefter prøve kræfter med seniorer. Jeg er meget eliteorienteret, og med trænerjobbet for et elitehold i Viborg har jeg kunnet få de ambitioner opfyldt, fortæller træneren i pressemeddelelsen.

Kjellerup IF’s spillere er ikke på kontrakt, og den nye træner vil da også blive ved med at varetage sit job som sælger, mens han skal forsøge at bane vejen for en oprykning til 1.division.

Steven Lustü overtager tjansen som træner i Kjellerup IF fra den 1. juli.