Mystisk hollænder: Everything is false

Viborg FF og meget omtalte Bernio Verhagen har efter et tre timer langt forhandlingsmøde i dag ophævet den 25-åriges kontrakt. Og nu er sagen om identitetsfalskneri og dokumentfalsk meldt til politiet.

Bernio Verhagen forlader her mødet med Viborg FF.
Bernio Verhagen forlader her mødet med Viborg FF.
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- Everything is false.

Bernio Verhagens afskedsreplik er kort på parkeringspladsen foran Viborg FFs klubhus på en gråmeleret tirsdag. Tilsvarende kort er hans tid i Viborg FF.

Klokken er 12.05, da han forlader direktør Morten Jensens kontor på Kirkebækvej. Her har den 25-årige hollænder siddet og vandret rundt siden klokken ni. Han er undervejs i mødet også blevet ringet op af politiet.

I en grå Adidas hættetrøje, sorte træningsbukser og hvide Nike-sneakers trasker han nu side om side med sportschef Jesper Fredberg væk fra en turbulent tid. Han prikker på et lille vindue ind til der, hvor klubbens økonomichef og et par salgskonsulenter sidder.

Om de besvarer hans forsigtige vink, er ikke til at se. Bernio Verhagen bliver en parentes for administrationen, der ikke når at udbetale den første løn til den nye mand fra Holland. Han har undervejs fået nogle få tusinde kroner til at klare dagen og vejen i Viborg.

Få sekunder efter sætter han sig ind i Fredbergs Skoda Karoq. Destinationen er lokalpolitiet i Viborg. Det er ikke kun Bernio Verhagen, der føler sig snydt. Det samme gør Viborg FF. I en sådan grad at fodboldklubben nu vil sætte punktum for en sag, der støjer. En sag, der handler om, at Fodsports Foreningen fra 1896 føler sig godt gammeldags taget ved næsen.

Første træning bliver den sidste

En af de første dage i november kigger spillerne i Viborg FF på hinanden. Og undrer sig noget over deres nye holdkammerat. Træningen er ikke mange minutter gammel, før de tænker, hvem er han?

Ikke fordi den 25-årige hollænder viser noget ekstraordinært eller disker op med spektakulære ting til træningen på Kirkebækvej i Viborg. Men fordi han ikke kan ramme en mand på tre meters afstand. Den nye signing ligner ikke en mand, der har niveau til fodboldens 1. division.

Bernio Verhagen til mødet med Viborg FF.
Bernio Verhagen til mødet med Viborg FF.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

En af spillerne tager hjem efter den træning og tjekker sitet www.transfermarkt.com for at finde ud af, hvem Bernio Verhagen er. Eller for at lure på hans klubhistorik. Han kan ikke se, at den nye mand i flokken nogensinde skulle have spillet en professionel kamp for de klubber i blandt andet Sydafrika og Chile, som han hævder at have været tilknyttet. Så det er næppe den nye offensive spiller, der skal sparke Viborg FF tilbage i Superligaen, tænker én af de rutinerede VFF’ere.

Den første træning i begyndelsen af november bliver også den sidste for Bernio Verhagen. I hvert fald i Viborg.

Snart efter tiltrækker hollænderen sig alligevel stor opmærksomhed i sportsspalterne, da medierne BT og bold.dk fatter interesse for ham.

VFF øjner fin forretning

Tilbage i juli er interessen for Viborg FF også pludselig varm. Et af verdens største sportsagenturer, der bl.a. står bag superstjernen Gareth Bale’s skifte fra Tottenham til Real Madrid har fået et godt øje til Viborg FF. David Eyres fra Stellar Group kontakter Jesper Fredberg. Det store firma med base i London har et forretningstilbud til den danske fodboldklub.

Et tilbud, der går ud på, at Viborg FF skal have unge talenter og klienter fra Stellar Group til at spille sig store på viborgensisk græs, så talenterne kan modnes og sælges videre til klubber i den store fodboldverden. Viborg FF skal kun betale en del af lønnen til de spillere, som Stellar Group henviser. Mod at få et beløb, når spillerne bliver solgt videre. Umiddelbart en fin forretning for en dansk 1. divisionsklub, der konstant er på jagt efter kapital og nye forretningsmodeller.

Jesper Fredberg øjner et scoop. Kan næsten ikke fatte sit held. Men i fodboldverdenen sker der ind imellem overraskende ting. Politimanden, for den kasket har 38-årige Fredberg nemlig også haft, inden han forelsker sig blindt i fodboldverdenen, ringer kort efter til sin gamle græske arbejdsgiver.

I sommeren 2018 og en kort periode frem er Jesper Fredberg teknisk direktør i storklubben Panathinaikos. Her tjekker han navnet David Eyres og Stellar Group. Grækerne har fine relationer til Eyres og det London-baserede firma.

Efter ugers korrespondence med David Eyres er det pludselig Mo Sinouh, der tager over som Viborgs guy to go to hos Stellar Group. Også her er samtalerne frugtbare. Viborg aner ikke uråd. Men det skulle de have gjort.

Godt nok findes David Eyres og Mo Sinouh. Men de to, som Jesper Fredberg taler og skriver med, er i virkeligheden slet ikke David Eyres og Mo Sinouh. Men to personer, der udgiver sig for at være dem. Selv da Viborg-ledelsen med Fredberg og direktør Morten Jensen i spidsen foreslår, om parterne ikke skal mødes i London, istemmer Mo Sinouh, at det er en god idé.

Say hello to Bernio

Samarbejdet Stellar Group og Viborg FF er ikke officielt formaliseret endnu, da Mo Sinouh den 1. september nævner Bernio Verhagen for første gang. En 25-årig hollænder, der på det tidspunkt spiller i Chile, men som gerne vil til Danmark, fordi han har en datter med en kvinde fra Randers.

Planen er, at han kun skal være i Viborg i nogle få måneder, inden en kinesisk klub står klar til at tage imod ham. Viborg vil ovenikøbet tjene penge på handlen. Så med udsigt til en økonomisk gevinst og for at pleje relationerne til Stellar Group henter Viborg FF spilleren ubeset.

Men det bliver et kort goddag til Bernio Verhagen. Han har ganske enkelt ikke de fodboldmæssige kompetencer. Og så er det, at der pludselig begynder at blive skriverier om ham. Bernio Verhagen og hans chilenske kæreste er installeret på Palads Hotel i Viborg. Her skaber parret uro.

Kæresten hævder sågar, at hun er blevet kidnappet og spærret inde på hotelværelset. Og parret splitter flere ting ad på værelset og bliver derefter smidt ud. Den såkaldte Mo Sinouh er ked af det, da der aldrig plejer at være problemer med Bernio Verhagen, forsikrer han Viborg FF-ledelsen.

 Og kort efter modtager Viborg FF en officiel henvendelse fra den kinesiske klub, som hele tiden har været interesseret i at tilknytte Bernio Verhagen. Derfor besinder Morten Jensen og Jesper Fredberg sig og giver den hollandske spiller en ny chance. For ikke at gå glip af en lukrativ handel.

Som en dårlig film

Men dag efter dag dukker der nye historier op om Bernio Verhagen. Det er som at være med i en dårlig film, tænker nogen på Kirkebækvej. Det går op for Jesper Fredberg og Morten Jensen, at de er blevet snydt og bedraget. Og søndag går klubben selv ud med en redegørelse og skriver, at man er blevet offer for alvorlig kriminalitet, der omhandler både svindel, dokumentfalsk og identitetstyveri.

De seneste fire til fem dage har Morten Jensen og Jesper Fredberg forsøgt at få Bernio Verhagen til at skrive under på en ophævelse af kontrakten. Men hollænderne holder sig tilbage og er ikke interesseret i at få pennen i hånden.

Bernio Verhagen nåede kun at træne med i Viborg FF en engelt gang.
Bernio Verhagen nåede kun at træne med i Viborg FF en engelt gang.

Han hævder nu også, at han ikke kender Mo Sinouh fra Stellar Group. At han ligesom Viborg FF er blevet taget ved næsen. At hans agent er Dmitry fra Rusland. Han har aldrig mødt Mo Sinouh. Det er dog den såkaldte Mo Sinouh, der har en kopi af Bernio Verhagens pas, som han tilbage i oktober sender til Viborg FF.

Men i dag skal det være. Morten Jensen har printet det fem siders dokument ”Agreement to terminate player’s contract” ud fra DBU’s hjemmeside. Viborg FF har en vigtig topkamp mod Vejle Boldklub på torsdag. Som ingen taler om. Alle taler om Bernio Verhagen-gate. Nu vil Morten Jensen have sat et punktum. Han vil have hollænderens underskrift.

Tre timer skal han bruge på det. For nedrullede persienner, der i begyndelsen af mødet er halvåbne. Men da terminations-papirerne skal skrives under, sker det for blændede vinduer.

Om der bliver givet håndtryk til farvel ved kun Morten Jensen, Jesper Fredberg og Bernio Verhagen.

Bernio Verhagen får muligheden for at give sin version. Det er næppe kun november-regnen, der stopper ham.

- Everything is false.

Bildøren smækker.

3:33
I dag blev der sat punktum i sagen om Bernio Verhagen, da Viborg FF ophævede kontrakten med den hollandske fodboldspiller.