Sportskommentar: Eventyrlig sportsweekend

FC Midtjylland kan spille guldet til Herning. Silkeborg kan rykke ud af Superligaen. Viborg FF kan tage et skridt mod Superligaen. Skjern og Bjerringbro-Silkeborg i guldkamp. Der er et par eventyrlige sportsdage i vente i det midt- og vestjyske.

Gustav Wikheim fra FC Midtjylland har scoret til 2-0 under Alka Superliga-kampen (mesterskabsspil) mellem FC København og FC Midtjylland i Telia Parken i København, den 18. maj 2018.
Gustav Wikheim fra FC Midtjylland har scoret til 2-0 under Alka Superliga-kampen (mesterskabsspil) mellem FC København og FC Midtjylland i Telia Parken i København, den 18. maj 2018.
Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix

SPORTSKOMMENTAR: Fem minutter og 14 sekunder inde i dommerens tillægstid skete der noget i Horsens fredag aften, som lige præcis er med til at give de næste par dage et ekstra krydderi, hvis man er en sportsgal midt- og vestjyde.

Hjemmeholdets Kjartan Finnbogason signerede en venstrebens afslutning i det lange hjørne og vendte guldkampen i Danmarks fornemste fodboldrække på hovedet. Islændingens udligning til 2-2 i kampen mod Brøndby betyder nu, at FC Midtjylland kan række ud efter guldet og selv spille Danmarksmesterskabet til Herning 2. pinsedag.

 Kjartan Finnbogason scorede de 2mål til Horsens i de sidste minutter.
 Kjartan Finnbogason scorede de 2mål til Horsens i de sidste minutter.
Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Hvis midtjyderne ellers selv kan slå Finnbogason og Horsens på MCH Arena.

Det er en voldsom overraskende udvikling i Superligaens topstrid.

For samtlige medier og eksperter, og lad mig straks indrømme, at jeg også pippede med på den hyldest-sang, havde forhånds-kronet Brøndby IF som danske mestre.

Især da Brøndby indtil for ganske få spillerunder siden lå med fem points afstand og med en klart bedre målscore end FC Midtjylland.

Men så tog ulvene på togt i hovedstadsområdet. Mandag snuppede Sanneh & co en 1-0 sejr i Brøndby og kom dermed på omgangshøjde med de blå-gule fra den københavnske vestegn. Men stadig med Brøndby som guldfavoritter, fordi Brøndbys målscore er meget bedre end FC Midtjyllands.

Og fordi FC Midtjylland fredag skulle til Parken og møde de detroniserede mestre fra F.C. København, mens Brøndby ”bare” skulle til Horsens.

Peter Ankersen fra FC København og Gustav Wikheim fra FC Midtjylland under Alka Superliga-kampen.
Peter Ankersen fra FC København og Gustav Wikheim fra FC Midtjylland under Alka Superliga-kampen.
Foto: Tariq Mikkel Khan / Ritzau Scanpix

Trøstede sig med udsigt til sølv

FC Midtjylland gjorde, hvad de skulle og tog fra Parken med en 2-0 sejr.

Og så var det, at FCM-toppen og 50 inviterede sponsorer tog i Tivoli og på Hereford Beefstouw.

Her kunne de med et blik på deres telefoner konstatere, at Brøndby kom foran 2-0 kort før pausen, og dermed svandt gulddrømmene ind i samme hastighed, som rødvinen flød ud af flaskerne. Sammen kunne de konstatere, at det alligevel ville blive en ganske flot sæson.

Januars transfervindue sendte omkring 150 millioner kroner i kassen, men salget af profilerne var måske også lige præcis det, der gjorde, at det ”kun” ville blive til sølv. Men ganske pænt trods alt.

Et minut før de 90 minutter løb ud i Horsens kom der lidt pip og rokken på stolene rundt om ved bordene.

Der blev hældt lidt mere rødvin i glassene til de fem minutters overtid, for nu havde Horsens og ham islændingen pludselig fået reduceret. Gang lige ordet eufori med 100 hele 344 sekunder inde i tillægstiden på Casa Arena i Horsens. Brølet på den fine restaurant i Tivoli i København var vildt. 

FCM har selv nøglen

Og nu er det ret vildt, at FC Midtjylland selv sidder med nøglen og kan åbne trofæskabet med DM-pokalen og tage det ud af hænderne på Brøndby.

Gad vide, hvor mange billetter, der kunne have været solgt til kampen mod Horsens på mandag aften?

Anden Pinsedag lidt i klokken 20 ved vi, om FC Midtjylland for anden gang i klubbens historie er blevet danske mestre. Det er fodbold, og nu skal FC Midtjylland altså lige vinde. Der kommer ikke så meget guld ud af at blive forhånds-kåret. Og der er sket mange mærkelige ting i fodbold. 90 minutter plus tillægstiden, for glem ikke den. Spørg bare i Brøndby.

Det er det, der afgør, om FC Midtjylland snupper Superligaguldet stik imod alle odds. Presset er nu på FC Midtjylland og snakken om gummiben til Brøndby er pludselig rykket til Herning.

Nu er det FCM, der er i farezonen for at få gummiben. Men den mentale styrke, som midtjyderne har vist den seneste uges tid, kan bære dem langt. Og gaven fra Horsens-islændingen bør FCM tage imod med kyshånd og selv få rumpen med det sidste stykke over målstregen.

Det bliver vildt, og der er basis for en genindspilning af scenerne fra Hereford i Tivoli. Voksne mænd, der lader hæmningerne få frit spil.

Fans og spillere fra fra Silkeborg IF fejrer scoring under Alka Superliga-kampen mellem FC Helsingør og Silkeborg IF på Helsingør Stadion.
Fans og spillere fra fra Silkeborg IF fejrer scoring under Alka Superliga-kampen mellem FC Helsingør og Silkeborg IF på Helsingør Stadion.
Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix

Silkeborg i stor fare

Få timer før FC Midtjylland kan hente guldet hjem på mandag, kan Silkeborg IF til gengæld stå over for et sort kapitel i klubbens historie.

I Silkeborg er der helt andre ting på spil end i Herning.

Silkeborg kæmper for eksistensen i den bedste fodboldrække. Og det kræver som minimum et 0-0 resultat hjemme mod Helsingør eller en sejr, hvis Silkeborg fortsat skal have chancen for at spille i Superligaen i næste sæson.

Tal om pres i Herning. Tal så lige om pres i Silkeborg.

Silkeborg-spillerne glæder sig jo ikke til den kamp. Jeg ved det. Jeg har været der i den slags situationer. Det er en kamp, der skal overstås hurtigst muligt med bedst mulige udgang.

Arkiv: Viborgs Christian Keller foran Esbjergs Brent McGrath Esbjerg.
Arkiv: Viborgs Christian Keller foran Esbjergs Brent McGrath Esbjerg.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Viborg kæmper for sin chance

Og skulle du nu have svært ved at få tiden til at gå frem til mandag. Jamen, så er der gode bud på aktiviteter i både Viborg og Skjern.

Viborg FF kæmper for at blive nummer tre i Superligaen, der vil give de grønne adgang til at spille to kampe mod formentligt Lyngby om en plads i Superligaen i næste sæson.

Viborg skal som minimum have samme resultat som Vendsyssel, der ligger lige i hælene på Viborg.

Viborg tager hjemme imod Brabrand, der kæmper for at undgå nedrykning. Spørg lige om Steffen Højer, Ralf Pedersen, Morten Jensen og nogen af de andre dominerende skikkelser i domkirkebyen sover godt i nat? Næppe.

Der er job på spil og masser af millioner af kroner til forskel på at spille i den næstbedste og den bedste fodboldrække.

Skjern Håndbolds Kasper Søndergaard giver high five til målvogter Emil Nielsen i DM-slutspillet mellem Skjern Håndbold og GOG i Skjern Bank Arena 16. maj 2018.
Skjern Håndbolds Kasper Søndergaard giver high five til målvogter Emil Nielsen i DM-slutspillet mellem Skjern Håndbold og GOG i Skjern Bank Arena 16. maj 2018.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

De håber i Skjern

I Skjern er der også mange, der vil prøve at give den i rollen som drømmefangere. Her drømmer mange i Skjern Håndbold om endelig at få fingrene i DM-trofæet igen.

Skjern har haft en fantastisk sæson med et Champions League-eventyr uden sidestykke. Lige nu står Bjerringbro-Silkeborg og guldmageren Peter Bredsdorff i vejen for vestjyderne.

Søndag eftermiddag tørner to af dansk håndbolds bedste herrehold sammen i det første DM-finaleslag i Skjern.

Det er godt nok en eventyrlig weekend for os sportsgale midt- og vestjyder.

Og nå ja, jeg smutter en tur til Thisted søndag. Her kan min hjerteklub, Vejle Boldklub, vende tilbage til Superligaen for første gang i ni år. Det må jeg opleve. Det eventyr vil jeg ikke gå glip af. Og så vover I lige i Thisted at spænde ben for VB.

2:14
 
Foto: Morten Fyrstenborg, TV MIDTVEST