Vikingen fra Viborg: - Eurovision har åbnet mange nye døre for mig

Tidligere på året vandt Jonas Rasmussen det danske Grand Prix og blev nummer ni ved Eurovision. Siden da har der været knald på karrieren.

Jonas Rasmussen blev pludselig et kendt ansigt efter at han i februar vandt det danske Melodi Grand Prix og måneden efter repræsenterede Danmark til Eurovision i Portugal.
Jonas Rasmussen blev pludselig et kendt ansigt efter at han i februar vandt det danske Melodi Grand Prix og måneden efter repræsenterede Danmark til Eurovision i Portugal.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Jonas Rasmussen har haft et vildt 2018.

I februar vandt den langskæggede musiker det danske Melodi Grand Prix med den vikingeinspirerede sang "Higher Ground". Måneden efter repræsenterede han Danmark til Eurovision i Portugal, hvor han endte på en niendeplads. En oplevelse, han aldrig vil glemme.

- Det var et af de absolutte højdepunkter i hele min musikalske karriere. Og når man pludselig bliver et okay kendt ansigt, så åbner der sig nogle nye døre. Eurovision har åbnet mange nye døre for mig, som måske ellers ville have været lukkede, siger Jonas Rasmussen.

Privat koncert for kongehuset

Til daglig bor han med sin kone og to børn i Langå. Han arbejder blandt andet på Scenekunstskolen i Viborg og på Aarhus Teater, og i mange år har han levet af musikken, så i den forstand har hans liv ikke ændret sig drastisk.

- Der er faktisk mange som spørger mig, om mit liv er helt anderledes nu, for det forventer de åbenbart, men sådan har det ikke været for mig, siger Jonas Rasmussen.

I stedet har "Higher Ground" og de flotte grand prix-resultater ført til et væld af optrædender. Jonas Rasmussen har i år været nødt til at gå ned i tid som underviser for at få tid til at spille de mange jobs, han er blevet booket til.

- Nogle af de vildeste ting har været, at jeg har fået lov til lave tv, og så har jeg optrådt privat for kongehuset, fordi nogen der åbenbart godt kunne lide "Higher Ground". Det er mega privilegeret at få sådan en oplevelse. Det er helt overvældende, at der er så mange mennesker, som synes, jeg er fed. Man skal da være et skarn, hvis man ikke synes, det er fantastisk, siger han.

Familielivet i Langå fortsætter

Uanset hvor mange koncerter, han skal spille, så har Jonas Rasmussen tænkt sig at holde fast i sit gamle liv. Familien bliver i Langå, og jobbet som underviser fortsætter han i. Samtidig vil han blive ved med at spille koncerter under kunstnernavnet Rasmussen, og næste år barsler den rødhårede viking med ny musik, som han også planlægger at turnere med. Uanset hvor meget nyt der kommer på sætlisten, så vil ét nummer nok aldrig blive fjernet derfra igen.

- Utroligt nok er jeg ikke blevet træt af at synge "Higher Ground" endnu. Det nummer er jo hele grunden til, at jeg har fået så mange fede oplevelser, og så synes jeg stadig, det er et godt nummer. Så jeg tror, jeg vil blive ved med at tage det med på sætlisten - også selv om folk måske ikke vil blive ved med at kræve det af mig, lyder det fra Jonas Rasmussen.

4:08
TV MIDTVEST besøgte i maj Jonas Flodager på Scenekunstskolen i Viborg, hvor han arbejder. Du kan se indslaget her.