Europæisk erfaring skal hjælpe midtjyder til medaljer

Martin Pusic tror, at FCM's europæiske eventyr i denne sæson kan give holdet en fordel i de afgørende kampe.

Martin Pusic

Der venter FC Midtjylland en hård uge, når Superligaen går ind i sin afgørende fase. Her skal de sekundære topplaceringer afgøres, og der er også europæisk deltagelse på spil. Fordi kampene er så afgørende, og fordi meget står på spil, så tror FCM-angriberen Martin Pusic, at de erfaringer, midtjyderne høstede i Europa League tidligere på sæsonen, kan gøre en forskel. 

- Vi går stadig efter sølvmedaljerne, og med sejren over Randers er det stadig en mulighed. Det var en vigtig sejr, for nu er vi tæt på europæisk deltagelse.

- Vi har spillet i Europa tidligere i sæsonen og leveret gode resultater. Det er en god erfaring, som vi kan bruge i de næste kampe. Kampene i Europa har givet os selvtillid, og vi ved, hvad der skal til, siger Martin Pusic.

Han understreger dog, at spillet skal være bedre end i søndagens 2-1-sejr over Randers, hvis der skal tre point på kontoen, når AaB venter torsdag.

- Vi tager en kamp ad gangen, og vi går efter sejren i de sidste to kampe. Men vi skal spille bedre i næste kamp, hvis vi skal have alle tre point, siger Martin Pusic.

Træner Jess Thorup håber også, at de erfaringer, som holdet fik i Europa League, kan give midtjyderne en fordel, når medaljerne skal fordeles.

- Vi håber, at vi kan trække på vores europæiske erfaringer, for det er nu, det bliver afgjort, og det er nu, at kampene for alvor gælder, og det er nu, at man skal have stået i de her afgørende kampe før, siger Jess Thorup.

- Nu kommer der blandt andet en kamp i Aalborg, hvor meget kan blive afgjort, og her skal vi være klar til at trække på de erfaringer, vi fik i Europa, siger træneren.

Hvis FC Midtjylland skal gøre sig forhåbninger om sølvmedaljer, kræver det hjælp udefra samt sandsynligvis sejre i sæsonens to sidste kampe. Den første er på torsdag, hvor FC Midtjylland gæster AaB, og på søndag kommer FC Nordsjælland en tur til Herning.

 

/ritzau/