EU-retssag truer muslingefiskeriet

Skærpede krav i Natura 2000-områderne er ikke godt nok for EU-Kommissionen, som nu gør klar til retssag.

Muslingefiskeri.jpg

EU-kommissionen rasler endnu engang med sablerne over for muslinge-fiskeriet i Limfjorden og Lillebælt - og meget tyder på, at kommissionen vil indbringe Danmark for EF-domstolen.

Kommissionen udsendte onsdag en såkaldt åbningsskrivelse - et varsel om at man overvejer en retssag - og skrivelsen har straks fået fødevareminister Mette Gjerskov (S) til at indkalde til en politisk drøftelse af sagen.

Sagen drejer sig om muslingefiskeriet i de særligt beskyttede Natura 2000-områder, som dækker en stor del af fiskepladserne i Limfjorden. Danmark indførte sidste år skærpede krav til fiskeriet i Natura 2000-områderne i Limfjorden, men det har ikke stillet kommissionen tilfreds.

- Politikerne må stå fast

Danmarks Fiskeriforening frygter, at en kommende retssag kan få alvorlige konsekvenser for fiskerne i Limfjorden og dermed også Morsø Kommune.

- Muslingefiskeriet i Limfjorden var et af de første, der blev godkendt som bæredygtigt med MSC-certificering, og muslingefiskerne har inden for det seneste år taget en lang række initiativer til at gøre deres fiskeri bæredygtigt. Vi er derfor uforstående over for, at kommissionen nu tilsyneladende vil lukke fiskeriet i Natura 2000-områder, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend Erik Andersen.

Han forventer, at politikerne "vil stå fast og støtte op om" det danske muslingefiskeri.